KK: Preokret Meksika, tuča u finišu!

Fudbaleri Meksika pobedili su Novi Zeland sa 2:1, u drugom kolu Grupe A na Kupu konfederacija.  Majstorija Himeneza, preokret Meksika! Novi Zeland iznenadio vođstvom na poluvremenu, ali favorit je u nastavku utakmice 2. kola FIFA Kupa konfederacija postavio stvari na svoje mesto.

Fudbal 21.06.2017 | 23:25
KK: Preokret Meksika, tuča u finišu!
Proključala meksička krv protiv Novog Zelanda: Strašna povreda, preokret i opšta tuča! Sombrerosi slavili sa 2:1 u utakmici u Sočiju u drugom kolu Kupa konfederacija.

Reprezentacija Meksika napravila je veliki korak ka plasmanu u polufinale Kupa konfederacija, pobedivši Novi Zeland u Sočiju rezultatom 2:1 (0:1)!

"Kiviji" su poveli u 42. minutu preko Krisa Vuda, koji je kaznio seriju grešaka odbrane Meksika, da bi preokret u drugom poluvremenu doneli Raul Himenez i veteran Oribe Peralta(na slici), pogocima u 54, odnosno 72. minutu.

Posebno lep bio je izjednačujući gol napadača Benfike, postignut iz okreta sa ivice kaznenog prostora.

Lep fudbal igra se u Meksiku, a Sombrerosi su to još jednom dokazali. Ova srednjeamerička selekcija u Sočiju je posle preokreta savladala Novi Zeland sa 2:1 u utakmici drugog kola Grupe A Kupa Konfederacija. I ne samo to, Meksiko je otvorio vrata polufinala, ali će poslednje kolo odlučiti o konačnom plasmanu.

Meksikanci su bili bolji rival u drugom poluvremenu, a kako su se stvari razvijale, mogli su i ubedljivije da slave. U svakom slučaju, čovek koji je postigao pobedonosni pogodak bio je Havijer Agino u 72. minutu posle asistencije Oribea Peralte.

Utakmicu je obeležio i incident u nadoknadi vremena kada je umalo došlo do opšte tuče na terenu koju je inicirao Erera. Glavni arbitar je na kraju gledao usporeni snimak, ali je, začuđujuće, dao samo dva žuta kartona.

Inače, u prvom delu utakmice Novozelanđani su igrali sasvim pristojno, a rezultat toga je vodeći gol Krisa Vuda tri minuta pre odlaska na odmor.

Na žalost po Meksikance u 33. minutu van terena je morao Karlos Salsedo zbog ozbiljne povrede ramena i ključne kosti. Scena je bila vrlo neprijatna, a na kraj su mu lekari imobilisali vrat. 

Taj pogodak, međutim, kao da je potpuno razbudio i razdrmao Sombrerose koji su u drugom poluvremenu izašli kao potpuno drugačija ekipa. I u 54. minutu je Raul Himenezizjednačujućim golom najavio potpuni preokret. 

Meksiko i Portugal sada vode na tabeli A grupe sa po četiri boda, domaćin Rusija ima tri, dok je Novi Zeland bez bodova i samim tim eliminisan iz trke za prolaz.

U subotu od 18 časova sastaće se Meksiko - Rusija u Kazanju i Portugal - Novi Zeland u Sankt Peterburgu.

Utisak je da Portugalcima polufinale ne može izbeći, Meksiku će biti dovoljan i remi, dok "baćuške" moraju da idu na sve ili ništa.

Mečevi drugog kola grupe B na programu su u četvrtak: Kamerun - Australija (18.00) i Nemačka - Čile (21.00).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar