Da li će UKC obustaviti rad

Sindikat UKC RS tvrdi da ovoj ustanovi prijeti prestanak rada zbog nedostatka sredstava. Fond zdravstva demantuje.

Republika Srpska 21.06.2017 | 22:50
Da li će UKC obustaviti rad
Predsjednik Sindikalne organizacije u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci Dragoja Rendić tvrdi da ovoj zdravstvenoj ustanovi prijeti prestanak rada zbog, kako kaže, nedostatka osnovnih sredstava.

Rendić navodi da je Fond zdarvstvenog osiguranja Republike Srpske, koji za sve zdravstvene ustanove u Srpskoj obavlja centralnu nabavku lijekova i medicinskog materijala, UKC-u doznačio svega 200.000 KM umjesto dva miliona KM, zbog čega ova ustanova ne može normalno da funkcioniše.

“Zaposleni u UKC neprestano me zovu žaleći se da nemaju skalpera, rukavica i osnovnih sredstava za rad”, kaže Rendić.

On je naveo da sindikat traži od Vlade Republike Srpske da kao osnivač ove zdravstvene ustanove riješi problem, kako ne bi došlo u pitanje liječenje pacijenata i dalji rad UKC-a.

Sindikalna organizacija u UKC Republike Srpske djeluje u okviru Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nešto kasnije je demantovao izjavu Dragoja Rendića da ova zdravstvena ustanove ne može normalno da funkcioniše, jer joj Fond nije doznačio potrebna sredstva.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja je rečeno da je Rendićeva izjava netačna, te da se za UKC sredstva dostavljaju redovno u mjesečnim tranšama.

(mondo.ba/Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Monte Karlo

21.06.2017 20:58

Prodati stan u Monte Karlu i da se pate vrate gdje im je mjesto.U zdravstvo.I uhapsiti ga.Ma naravno.

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

21.06.2017 21:39

RENDIĆ, TAJ GRANULIĆEV LAKEJ JE ĆUTAO KADA SU SE PRAVILI MILIONI GUBITAKA I TO GODINAMA. BIO JE LIDER SINDIKALACA PORTIRA I MAJSTORA KOJI SU RUŠILI POSTENE SINDIKALCE MEDICINSKIH RADNIKA.... TIPIČAN PREDSTAVNIK ŽUTOG SINDIKATA KOJI SAD POKUSAVA DA SE "OPERE" KOD SVOJIH ČLANOVA - A ZNA SE ON ĆE U PENZIJU A OVI NJEGOVI NEMEDICINARI MOGU OČEKIVATI SAMO OTKAZE.... I SADA ONPRIČA O HIRUŠKOM KONCU I RUKAVICAMA... KAKO SE SAMO MOŽE JAVITI MEDIJIMA...

Name

re

22.06.2017 00:01

Nije samo u M.Karlu i u Beogradz i Becu i ko zna gdje sve nenaju stanove vredne milione.

Name

Serviceman

21.06.2017 21:36

Jedan serviser mi kaže da na radiologiji nisu servisirali aparate ko zna koliko dugo...bez problema na snimku ne vide promjenu od 3-5 cm, što je katastrofa!!!

ODGOVORITE
Name

Bolje

22.06.2017 05:08

Bolje da prestanu nego da ubijaju ljude.

ODGOVORITE
Name

BOBA

22.06.2017 12:29

IMA LI ODGOVORNOSTI ŠTA SMO URADILI SA ŽIVOTOM PITA LI SE IKO.

ODGOVORITE
Name

De

22.06.2017 14:20

Pa sad dolaze racuni za djela iz proslosti, ali ovo je samo pocetak. Baja to dobro radi

ODGOVORITE
Name

Enikon

22.06.2017 14:59

U Prointeru i Lanacu je spas!

ODGOVORITE
Name

ma de ba

22.06.2017 17:46

Ako nema ništa od Kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci ni od bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu neka Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske napravi ugovor sa zdravstvenim ustanovama u Srbiji (Vojno-medicinska akademija, Klinički centar Srbije i ostale). Šta će kome bolesni ljudi koji nemaju novca za liječenje u inostranstvu?

ODGOVORITE