Murinjo neće Ronalda, ostao je samo PSŽ!

I naravno pomirenje sa Realom!

Fudbal 23.06.2017 | 22:00
Murinjo neće Ronalda, ostao je samo PSŽ!
Čim je objavljena vest da je Kristijano Ronaldo rešio da ide, znalo se da će samo retki moći makar i da pomisle o dovođenju portugalskog asa, a samo nekoliko dana bilo je dovoljno da inače kratka lista potencijalnih poslodavaca postane još manja. MadriskaMarka saznaje da je Žoze Murinjo precrtao mogućnost Ronaldovog dolaska u Mančester junajted.

Murinjo je navodno porcenio da bi bilo previše rizično davati obeštećenje od blizu 200.000.000 evra i platu od oko 25.000.000 godišnje (pomnoženu sa godinama ugovora pa bi ceo posao sa porezom iznosio skoro 400.000.000) za igrača kome su već 32 godine.

Ne treba pritom zaboraviti da se Murinjo i Ronaldo nisu baš naprijateljski nastajali kada je portugalski stručnjak odlazio iz Reala. A ne treba smetnuti s uma ni mogućnost da je i dalje moguće da Kristijano celom ovom tiradom koju je izazvala tužba zbog utaje poreza samo pokušava da izvuče još bolji ugovor u Madridu.

Bilo kako, Marka tvrdi da je Murinjo saradnicima već poručio da ni ne razmišlja oKristijanu, što bi, ako je tačno, značilo da su engleski mediji požurili kad su objavili da je Junajted spremio 205.000.000 evra i Davida De Heu u zamenu za Ronalda i Alvara Moratu.

Toliko je Murinjo protiv kupovine Ronalda da je i izvršni direktor mančesterskog kluba Ed Vudvord digao ruke, iako on po funckiji prvo razmišlja o finansijama, a nema sumnje da bi CR7 predstavljao pravu zlatnu koku.

Dakle, ostale su još tri opcije: pomirenje sa Realom, Kinezi - koje niko ne uzima za obiljno jer se Ronaldu tamo ne ide - i Pari Sen Žermen kao možda i najrealnija od svih. Gazda Naser Al-Kelaifi je još 2012. godine, kad se Ronaldo prvi put “osetio nesretnim” u Madridu, poručio njegovom menadžeru Žoržu Mendešu da ih u Parizu čeka 120.000.000 spremno za obeštećenje. Utisak je da sada ni to ne bi bilo dovoljno, ali ne sumnjamo da bi Al-Kelaifi pristao i da malo dublje zavuče u džep.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar