Dani Alves dvije godine u Sitiju - svi detalji!

Juve dovodi zamenu iz Reala, Mančester Junajteda ili Milana? Sve je gotovo, neprijateljski rastanak Brazilca i Juventusa.

Fudbal 23.06.2017 | 20:00
Dani Alves dvije godine u Sitiju - svi detalji!
Situacija je eskalirala vrlo brzo, Dani Alves je završio transfer u Mančester Siti gde će opet sarađivati sa starim šefom iz Barselone - Pepom Gvardiolom!

Alves je prošlog leta došao u Juventus kao slobodan igrač iz Barselone za ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni. Ostavio je sjajan utisak, bio jedan od najzaslužnijih za plasman u finale Lige šampiona, a onda je sve puklo. Razdor je počeo kada je Alvesporučio Dibali da će jednog dana morati da ode u Barselonu iz Juventusa kako bi napredovao u karijeri, a onda je eolio ulje na vatru fotografijom na Instagramu sa kopačkama koje je nosio u finalu Lige šampiona kada je Barselona savladala Juventus. Čime je iziritirao navijače Stare dame.

Ipak, ceo problem je ispao jer je Alves tražio da Bjankonere aktiviraju klauzulu o dodatnoj godini ugovora i produže ga do 2019. Uz povećanje plate jer je smatrao da zaslužuje više novca od pojedinih saigrača. Juve je odugovlačio i ljubav je pukla…

Čim se pročulo da Alves želi da napusti Juventus (a ima pravo da raskine ugovor kao slobodan igrač) javili su se Čelsi i Mančester Siti kao kandidati za njegovo dovođenje.Gvardiola je bio brži i odlučio se za Alvesa umesto da čeka kraj sage oko Kajla Vokera za kojeg Totenhem traži previše para. Alves će sa Građanima potpisati dvogodišnji ugovor i zarađivaće više nego u Juventusu - 5.000.000 evra po sezoni! Na kraju će se Juventus i Brazilac rastati baš neprijateljski pošto će ga klub novčano kazniti zbog objava na društvenim mrežama i povrede klupskog ugleda.

“Život je težak za sve one koji su mekani. Vratio sam se ovde da uživam u pravoj sreći. Nisu mi potrebni novac i aplauzi, za sreću su dovoljni zdravlje, krevet, dobar dušek i mnogo entuzijazma”, napisao je Alves danas na Instagramu uz fotografiju iz svoje rodne kuće u Brazilu.

Juventus traži zamenu s obzirom da je i Alvesova alternativa Stefan Lihtštajner u padu forme i da bi mogao da napusti klub. Kandidati da za desni bok Juventusa su Danilo iz Reala Madrida, Mateo Darmijan iz Mančester Junajteda i Matija De Šiljo iz Milana.

Danilo je preskup jer Real traži oko 30.000.000 evra što je mnogo za Juve. Darmijan je jedan od igrača koje bi Murinjo najradije prodao, dok je De Šiljo stara Juventusova meta i velika želja Maksa Alegrija. On ulazi u poslednju godinu ugovora i rukovodstvo Juventusa će naredne nedelje početi pregovore sa Rosonerima koji traže prevelikih 20.000.000 evra dok je Juve spreman da plati duplo manje, s obzirom na situaciju oko ugovora. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar