SL: Italijani "udavljeni", varnice u bazenu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo pobedila Italiju u 2. kolu Svetske lige u Rusiji. Koškanja u bazenu, što je očekivano kad igrate protiv Italijana.

Ostali sportovi 21.06.2017 | 19:30
SL: Italijani "udavljeni", varnice u bazenu!
Neočekivano ubedljiva pobeda nad Italijom i, što je možda i važnije, neočekivano dobra igra srpskog tima za ovaj deo priprema.

"Delfini" su u svemu bili bolji od "azura", koji su imali samo jedno izjednačenjke na utakmici. Filip Filipović najefikasniji - 4 gola, trostruki strelac Duško Pijetlović.

Srbija - Italija 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1).

Posle 2:2 početkom druge četvrtine, usledila je serija golova srpskog tima. Srbija je u trećem delu vodila 8:4, a zatim je mali pad rival iskoristio da sa minusom od tri gola uđe u završnih osam minuta.

Odlične odbrane Branislava Mitrovića i Gojka Pijetlovića, uopšte kompletno kvalitetno izdanje ispred srpskog gola je učinilo Italijane nervoznim. Gubili su živce, nekoliko puta i provocirali, ali su srećom Filipović i drugovi ostali mirni.

U poslednjoj četvrtini u bazenu je postojao samo jedan tim - Srbija. Dva brza gola Filipovića i Subotića, pa nekoliko odličnih odbrana sa igračem više i na kraju efektne završnice opet raspoloženog Filipovića i u poslednjim sekundama Aleksića.

Milan Aleksić je po završetku meča istakao posebno dobru igru odbrane srpskog tima:

"Napad je kasnije došao sam po sebi. Niko nije očekivao da u ovom trenutku priprema,k ada naporno radimo možemo ovako da odigramo".

Na konstataciju novinara da loših stvari i nije bilo, Aleksić je odgovorio: "Bilo je, to mi znamo ali mislim da smo sve Savićeve zadatke ispunili".

O varnicama u bazenu, kratko: "Uobičajeno, smetala im je malo velika razlika, ali se sve sportski završilo. Sada nas čekaju Amerikanci. Fizički će biti teško, imaju novi sastav ali očekujem i pobedu i napredak u igri".

Radomir Drašović sija od sreće što je deo srpskog tima:

"Prezadovoljan sam ovom igrom kojom smo uspeli da deklasiramo Italiju. Stalno ponavljam da mi je drago što sam tu da, imam priliku da igram sa ovakvim šampionima. Puno mi je srce!".

STATISTIKA:

Gledalaca 300.
Sudije: Buč (Španija), Hodžers (Australija).
Igrač više: Srbija 8 (5), Italija 12 (5).
Dva igrača više: Srbija 2 (2).

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Subotić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, Duško Pijetlović 3, Ubović 1, Aleksić 1, Drašović, Filipović 4, Prlainović 1, Stefan MItrović 1, Branislav Mitrović.

ITALIJA: De Lungo, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Mirarči, Veloto, Nora 1, Galo, Renkutom Bodegas 1, Aikardi 4, Bertlo, Volarević.     

Srbija je u 1. kolu pobedila Kazahstan, a u narednom igra protiv SAD, čiji je selektor Dejan Udovičić.

"DELFINI" u SVETSKOJ LIGI

Vaterpolo reprezentacija Srbije do sada je čak 10 puta osvajala Svetsku ligu (prvo izdanje održano 2002. godine). U poslednja četiri je neprikosnovena. Od ukupno 15 turnira Svetske lige Srbija na pobedničkom postolju Srbija nije bila samo na tri. Prvo zlato osvojeno je u Beogradu 2005. zatim u Atini 2006, Berlinu 2007, Đenovi 2008, Nišu 2010, Firenci 2011, Čeljabinsku 2013, Dubaiju 2014, Bergamu 2015. i u Kini 2016.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar