"Bio sam u 5 napadača svijeta i upropastio karijeru"!

Darko Pančev vrlo konkretno govorio o najgorem potezu karijere - odlasku u Inter. "Bila je to katastrofalna greška. Mogao sam da odem u Barsu, Real ili Junajted. Taj izbor mi je uništio karijeru", priča "Kobra" za portal navijača Intera.

Fudbal 23.06.2017 | 23:30
"Bio sam u 5 napadača svijeta i upropastio karijeru"!
"Kobra".

Tako je glasio nadimak makedonskog napadača Darka Pančeva dok je "bušio" mreže noseći dres Vardara i Crvene zvezde. Naročito je bio neumoljiv ispred gola u crveno-belom kada je poneo i "zlatnu kopačku" Evrope za fenomenalne partije u Kupu šampiona 1991. godine, doduše ta nagrada mu je, neopravdano, dodeljena mnogo godina kasnije.

Bio je i strelac pobedonosnog gola iz penala u Bariju za najveći uspeh srpskog klupskog fudbala.

Nema ko nije hteo tog napadača koji je sposoban da svake sezone spakuje 25 i više golova, a špic sa neverovatnim osećajem za gol odabrao je milanski Inter te 1992. godine.

I pogrešio kao nikada u životu, kao nikada pred protivničkim golmanom...

Tri godine je propadao na "Meaci", skoro bez prilike da zaigra.

"Pre nego što sam prešao u Inter bio sam u pet najboljih napadača Evrope. Zanimljivo je da je moja karijera u Interu počela dobro sa pet golova u dva meča Kopa Italije, ali kasnije zbog trenera Osvalda Banjolija, i ostalih igrača u ekipi, ostao sam van tima. Bilo mi je jasno da se dešava nešto čudno…", ispričao je Pančev za navijački sajt Intera i poručio da je pogađao na treninzima i da je shvatio da se nekakva manipulacija odvija iza njegovih leđa.

Kazao je da mladi navijači "nerazura" moraju da znaju pravu istinu i da ga nije briga što su ga mnogi označili kao jedno od najvećih razočaranja u klubu kada je jedino tačno to da nije dobio pravu šansu.

"Svaki igrač zna da ako igraš samo sedam-osam utakmica, čak iako si Pele ili Maradona", nećeš ući u pravu formu na taj način", kazao je Pančev i uporedio Inter sa Zvezdom:

"Kada dođeš iz ekipe koja je igrala atraktivan fudbal u tim koji i ne igra tako dobro i lepo...0 Lako je videti koliko si pogrešio. Postojao i taj neki čudan odnos prema meni, što je stvarno neobično za tako veliki klub".

Kazao je da je Serija A bila najjača liga sveta od 1985. do 2000. godine i da je to prelomilo da dođe u Milano, ali da to nije bio jedini tim koji se interesovao za njega.

"Bila je to katastrofalna greška. Mogao sam da odem u Barsu, Real ili Junajted. Taj izbor mi je uništio karijeru", priča Darko Pančev i kaže da su sada engleska, španska, nemačka, francuska i portugalska liga kvalitetnije od italijanske.

On je dodao i da nema loša sećanja na samu Italiju i da su ljudi bili dobri prema njemu.

Izrazio je nadu da će novi trener Spaleti uspeti sa Interom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar