Bogdan: Čekam NBA, ali ko zna šta će biti!

Bogdan Bogdanović je u svom Beogradu, gde će 26. i 27. juna održati košarkaški kamp za dečake i devojčice iz regiona. O odlasku u NBA: "Možda ovog leta, možda. . . ". Pričao je i o reprezentaciji, Kaliniću, Partizanu. . .

Košarka 23.06.2017 | 09:30
Bogdan: Čekam NBA, ali ko zna šta će biti!
Bogdan Bogdanović je imao sezonu iz snova sa Fenerbahčeom. Došao je u rodni Beograd da malo predahne, ali uskoro ga očekuju pripreme sa reprezentacijom Srbije.

Za srpskog reprezentativca se gotovo svakog leta priča da će otići u NBA ligu, a ni ovo nije izuzetak.

"I kada sam odlazio u Fenerbahče, ideja je bila da završim u NBA ligi. Još nisam odlučio da li ću otići ovog leta, zavisi od mnogo faktora, ne samo od jedne konkretne stvari", rekao je Bogdanović danas u Beogradu.

Prošle godine je Finiks u noći NBA drafta prosledio Sakramento Kingsima prava na sjajnog srpskog beka.

"Nismo u kontaktu ovih dana, ali dobio sam njihove poruke po završetku sezone, pre toga posle Fajnal fora Evrolige, što je sve normalno, tako je bilo i sa ljudima iz Finiksa. Oni me prate, imaju želju da dođem, kao što je imam i ja. Samo što još nije došlo do toga da konkretno pregovaramo".

Fenerbahče i njegovi navijači žele da ostane u Istanbulu.

"Imam otvoren odnos sa njima. Znaju kakve su moje ambicije i ja ne koristim Fenerbahče kako bih otišao negde dalje. Mislim da sam u tom dresu dao ne 100, nego 300 odsto i mislim da nemaju za čim da žale ni ako odem, jer znaju da sam im dao sve. Čekam NBA, ali ko zna šta će se desiti", zaključio je Bogdan taj deo priče.

Fenerbahče je ove godine prvi put postao šampion Evrope, a Bogdanović je dao veliki doprinos tom i potonjem uspehu - osvajanju titule šampiona Turske.

"Osećaj posle osvajanja Evrolige je fenomenalan, to je i jedan od razloga što sam otišao u klub poput Fenera. Ali nisam imao vremena za slavlje, odmah smo morali da se posvetimo plej-ofu turske lige".

Osvajanje Evrolige uporedio je sa stavljanjem oko vrata srebrne olimpijske medalje, letos u Rio de Žaneiru.

"Mislim da sam tek u decembru shvatio da imam olimpijsku medalju i šta to znači. Isto tako očekujem da negde sledeće godine shvatim šta smo uradili ove sezone sa Fenerom i koliko je to bilo teško. Poslednjih mesec dana je sve delovalo lako, ali kad napraviš rezultat, jako se brzo zaboravi šta mu je sve prethodilo. Noći koje ne spavaš uoči utakmice, nervoza na treninzima, nervoza pred plej-of, kraj regularnog dela sa skorom 1-4 (ustvari je bilo 1-3, prim. aut)".

Bogdan je pomenuo "neviđeni pritisak" pred meč poslednjeg kola protiv uveliko otpisane Barselone, na domaćem parketu.

"Morali smo da pobedimo, jer nismo želeli da odemo na CSKA u četvrtfinalu. Znali smo da ih niko nije izbacio kada imaju prednost domaćeg terena. Na drugoj strani, Barsa je bila potpuno rasterećena. Odigrali smo loše i jedva ih dobili u produžetku. Od tada je nekako krenulo, stekli smo samopouzdanje, ušli u formu... mnogo toga se poklopilo".

Sam finiš sezone bio je takođe spektakularan. U finalu protiv Bešiktaša su treća i četvrta utakmica u gostima dobijene posle produžetaka i velikih povrataka u poslednjim minutima regularnog toka.

Bešiktaš je dva minuta pre kraja četvrtog meča imao čak 14 poena prednosti, ali su puleni Željka Obradovića uspeli to da nadoknade.

"To je to samopouzdanje i želja da završimo sezonu što je pre moguće. To smo zacrtali na početku plej-ofa i uz veliku veru u sebe osvojili titulu bez poraza".

Bogdanović se u razgovoru sa novinarima osvrnuo na veliki napredak klupskog druga Nikole Kalinića i doprinos koji je dao osvojenim trofejima.

"Izuzetno mi je drago što je iskoristio šansu i što sada svi znaju njegov kvalitet. Najteže je pogoditi trojku kad si sam, a on je bio spreman da to uradi... Kakvi su sve igrači išli u NBA, definitivno je zaslužio da se i on oproba".

Inače, srpski reprezentativac je u Beogradu, a 26. i 27. juna organizovaće košarkaški kamp na upravo obnovljenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

Ideja je potekla upravo od njega, a ostvarena u saradnji sa kompanijom "Najki" i uz veliku podršku Telekoma Srbije. Polaznici će između ostalog dobiti ono što je mladim košarkašima uvek potrebno, a to je kvalitetna oprema.

Kamp je pozivnog karaktera, pozivna lista napravljena je u dogovoru sa trenerima mlađih kategorija iz čitavog regiona. Ucestvovace 40-45 dečaka i 10-12 devojčica.

"Kao dečak sam učestvovao na nekoliko kampova, voleo da se takmičim, imam najlepša sećanja na taj period. Nadam se da će i ovaj kamp ostaviti trag na deci koja će biti tamo", rekao je Bogdan, poručivši mladim sportistima da se nikad ne plaše da sanjaju velike snove.

Kamp je, inače, besplatan za sve učesnike, dakle neprofitan.

Zanimljivo je da će Bogdan posetiti betonske terene već u utorak uveče, kada crno-beli organizuju njihovo svečano otvaranje.

"Svi smo počeli na betonu, tako da je lepo vratiti se tu, makar samo da prošetaš i pogledaš".

Kada je leta 2014. otišao iz Partizana, oprostio se titulom prvaka Srbije, što je bila uteha za poraz od Cedevite na Fajnal foru ABA lige i neostvaren plasman u Evroligu. Nakon toga je za trofejni klub sve išlo nizbrdo...

"Pratim klub i izuzetno mi je žao što je u ovakvoj situaciji. Ali, ako mora da bude tako, a verovatno mora, nadam se da će ih to samo ojačati za povratak na najviši nivo", poručio je Bogdanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar