Dejan Radonjić ide u San Antonio!

Trener Crvene zvezde je, posle kraćeg razmišljanja, odlučio da prihvati poziv koji mu je uputio legendarni Greg Popovič.

Košarka 22.06.2017 | 17:30
Dejan Radonjić ide u San Antonio!
Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić, prihvatio je poziv legendarnog Grega Popoviča da se pridruži stručnom štabu San Antonio Sparsa na završnici NBA letnje lige u Las Vegasu.

Radonjić je, prema pisanju "Sportskog žurnala", posle kraćeg razmišljanja odlučio da se odazove pozivu petostrukog NBA šampiona i od 7. do 17. jula sedi na klupi pored Popoviča, ali i poznatog evropskog trenera Etorea Mesine koji je dugo već deo logistike Sparsa.

Radonjiću, kojem ovog leta ističe ugovor sa Crvenom zvezdom i čiji je ostanak na Malom Kalemegdanu pod znakom pitanja, društvo u SAD praviće sportski direktor crveno-belih Mirko Pavlović, kojem je takođe stigao poziv iz Teksasa.

U timu Sparsa tokom predstojeće Letnje lige nastupiće i košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Dangubić, kojeg su 2014. godine draftovali Filadelfija Seventisiksersi, posle čega je došlo do trampe u kojoj je pravo na njegov potpis "završio" u San Antoniju.

Takođe, crno-belo-sivi dres "mamuza" i ovog leta nosiće povremeni reprezentativac Srbije i as Olimpijakosa, Nikola Milutinov, koji je svojevremeno pominjan i kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Milutinova su, kao igrača Partizana, Sparsi izabrali na draftu 2015. godine, ali i dalje nisu iskoristili pravo da ga "povuku" iz Evrope u SAD, a svi su izgledi da će Milutinov ostati u Pireju i naredne sezone.

Trofejni italijanski trener, Mesina, član je stručnog štaba Sparsa od 2014. godine, a nedavno je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Praksa "gostovanja" evropskih trenera u NBA klubovima traje već neko vreme, a još jedan naš trener, Saša Obradović, nedavno je odlučio da se priključi stručnom štabu Bruklin Netsa tokom Letnje lige 2017.

Boravak u SAD u periodu sezone koji veliki broj igrača koristi kako bi se nametnuo potencijalnim poslodavcima pomoći će Radonjiću i Pavloviću da uživo vide mnoge koji će, neminovno, ostati bez NBA angažmana i pre ili kasnije okrenuti glavu ka Evropi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar