Vučić: Hvala Pekoviću, pomoći ćemo Zvezdi!

Crvena zvezda, Partizan, ali i ostali klubovi morali bi uskoro da se izjasne da li 2020. godine žele da uđu u proces privatizacije, rekao je predsednik Srbije.

Košarka 21.06.2017 | 22:20
Vučić: Hvala Pekoviću, pomoći ćemo Zvezdi!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uveče da će država finansijski pomoći i naredne godine Košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Vučić je dodao da je pomoć tom klubu, kao i Partizanu neophodna, dok se ne sprovede privatizacija.

"Država je već mnogo pomogla košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan. Niko nije hteo da me sluša kada sam rekao da dok se ne sprovede privatizacija neće postojati zdrav sistem", rekao je Vučić prilikom gostovanja u emisiji "Oko" na RTS-u.

On je kazao da će država finansijski pomoći Crvenoj zvezdi i "zamolio sposobne ljude u upravi tog kluba" da, kako je kazao, "reše nešto za 2019. godinu i gledaju da nemaju probleme".

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan su više puta ukazivali na lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

Vučić je ocenio je da bez privatizacije u sportu neće biti zdravog sistema, te pozvao uprave klubova u Srbiji da iznesu planove za budućnost, kao i da li će ući u privatizaciju 2020.

Predsednik Srbije izrazio je zahvalnost odlazećem predsedniku KK Partizan, Nikoli Pekoviću, kao i aktuelnom predsedniku KK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću zbog toga što su javno isticali da su dobijali novac od države, a Pekoviću i "što je davao svoje pare, dok su se mnogi busali u prsa, a nisu dali novac".

"Niko nije želeo da sluša o neophodnosti privatizacije u sportu. Dok se ne izvrši privatizacije neće biti zdravog sistema", naglasio je on.

Vučić je uveren da bi onaj ko bi kupio sportske klubove znao kako da naplaćuje karte.

Sin mu je, kako je kazao, preneo kako na stadionu u Švedskoj publika može da bira čaj i kafu, te ako bi neki privatnik preuzeo klubove to sigurno uneo.

"Ljudi bi tada mogli da dovode decu u stadione, hale, da uživaju", naglasio je Vučić dodajući da to može da donese samo privatizacija, a da svaki drugačiji sistem, kakav god bio, znači "uslovno reketiranje države".

On je kazao da je ponosan što je država pomagala klubove i da će to činiti i iduće godine, a uprave je zamolio da imaju u vidu da je država mnogo dala, i da treba da reše nešto za 2019. , kao i kažu hoćemo li 2020. ući u privatizaciju.

S tim u vezi je naglasio da se obraća svim klubovima u Srbiji. Podsetio je da je vlada "kupila" Fajnal-for Evrolige u košarci, koji će se iduće godine održati u Beogradu.

"Nemojte da neko sanja da to samo dolazi od sebe. Kupujemo sve da dođe u Beograd, da privučemo turiste", rekao je Vučić.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar