Dobrić, Davidovac i Jaramaz precrtani?

Spisak kandidata za univerzitetsku košarkašku reprezentaciju Srbije mogao bi da ponudi odgovore na pitanja na koga selektor "A" tima, Đorđević, zaista računa od kvarteta iz Superlige.

Košarka 22.06.2017 | 19:45
Dobrić, Davidovac i Jaramaz precrtani?
Selektor Univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Todorović objavio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeću Univerzijadu koja će se od 19. do 30. avgusta održati u kineskom Tajpeju.

Već na prvo čitanje "upada u oči" da je Todorović pozvao trojicu košarkaša koji se nalaze i na širem spisku kandidata za seniorsku reprezentaciju Srbije selektora Aleksandra Đorđevića, što može da bude veoma indikativno.

Konkretno, na oba spiska nalaze se Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (FMP Železnik) i Ognjen Jaramaz (Mega Leks).

Da li ovo, konkretno, znači da je Đorđević pristao da Dobrića, Davidovca i Jaramaza ustupi Todoroviću, ostaje da se vidi narednih dana. Đorđević je prilikom čitanja spiska i najavio prve "rezove" već za sedam do deset dana.

Aleksu Radanova iz FMP Železnika, još jednog mladog košarkaša iz srpske Superlige koji se našao na Đorđevićevom spisku, prethodno je izabrao selektor mlade reprezentacija Srbije, Vladimir Đokić, ali nastup sa "orlićima" konkretno ne sprečava Radanova da se oproba i u iskusnijoj konkurenciji, jer se EP za mlade i Univerzijada ne preklapaju.

Preklapaju se kraj EP za mlade (23. jul, najdalje) i početak priprema "studenata (17. jul, najranije).

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 17. jul u Beogradu, a prvi deo priprema održaće se u Zrenjaninu. Za 2. avgust zakazana je kontrolna utakmica u Kraljevu protiv A selekcije, objavljeno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Univerzitetska reprezentacija već 5. avgusta putuje u Kinu, gde će učestvovati na turnirima u Dalijanu i Šenženu i odigrati šest utakmica koje će poslužiti kao probe pred početak Univerzijade.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi sa selekcijama Mađarske, Južne Koreje, Letonije, Meksika i Tajpeja, od kojih će dve najbolje reprezentacije izboriti plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Spisak univerzitetske reprezentacije Srbije nikada nije bio u fokusu sportske javnosti, čak ni kada je Beograd bio organizator Univerzijade 2009. godine, ali okolnosti u svetskoj košarci su trenutno takve da je Todorovićev spisak zapravo i spisak igrača koji će neminovno biti kandidati za "A" tim u predstojećim kvalifikacijama za FIBA Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine utoliko što, osim u slučaju čuda, momci iz NBA, Evrolige i Evrokupa neće imati pravo nastupa.

Na spisku su:

Aleksa Avramović (Vareze)
Stefan Jovanović (OKK Beograd)
Stefan Pot (Partizan)
Petar Rakićević (Crvena zvezda)
Andrija Stevanović (Dinamik)
Andrija Šarenac (SAD)
Stefan Lazarević (FMP)
Ognjen Dobrić (Crvena zvezda)
Dejan Davidovac (FMP)
Veljko Brkić (Mladost Zemun)
Marko Tejić (Mega Leks)
Dragan Apić (FMP)
Marko Radovanović (FMP)
Novak Topalović (SAD)
Ognjen Jaramaz (Mega Leks)
Miloš Koprivica (Partizan)
Jovan Novak (Mega Leks)
Nikola Rebić (Mega Leks)
Nenad Miljenović (PAOK)
Nikola Radičević (Betis)
Nikola Jovanović (Olimpija)
Mihajlo Andrić (Partizan)
Nemanja Nenadić (Dunav Banovci)
Miloš Vraneš (SAD)
Mladen Đorđević (SAD)
Matija Milin (SAD)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar