EP - Karadžić: Dale su sve, nije bilo dovoljno!

Selektor košarkašica Srbije izjavio je da je morao da rizikuje, vođenjem na EP nedovoljno spremnih Petrović i Dabović.

Košarka 21.06.2017 | 18:45
EP - Karadžić: Dale su sve, nije bilo dovoljno!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da za nešto više od 24 sata pruži dve nadahnute partije. Ispostavilo se da je pobeda nad Slovenijom u ponedeljak donela samo odlaganje eliminacije sa Eurobasketa u Češkoj.

Srbija je izgubila od Letonije 70:75 u "baražu" za plasman u četvrtfinale, što znači da se neće boriti za medalje i odbranu titule iz Budimpešte 2015, ali ni za učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji 2018.

Selektor Stevan Karadžić preuzeo je odgovornost za ostvareni rezultat.

"Sigurno nimalo prijatan trenutak, imajući u vidu na kakve rezultate su nas navikle ove devojke. Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat, jer sam odredio ovaj tim za EP",rekao je Karadžić, a prenosi "Sportska centrala".

Naše najbolje igračice uz kapitena Jelenu Milovanović, a to su Sonja Petrović i Ana Dabović, tokom priprema su imale mnogo zdravstvenih problema. To je na takmičenju došlo na "naplatu".

"Želeo sam da idu najbolje igračice, ali mislim da devojke koje su ostale u Srbiji nisu mogle adekvatno da zamene Sonju Petrović i Anu Dabović, koje su faktički bez pravih treninga došle na šampionat. To je rizik koji sam preuzeo, misleći da će nam i nedovoljno spremne pomoći. One su se zaista trudile iz sve snage, ali to očigledno nije bilo dovoljno", naveo je Karadžić.

Letonija je u ranoj fazi utakmice stekla dvocifrenu prednost, koju su naše košarkašice anulirale, pa i prešle u vođstvo, međutim, nisu uspele da uspešno završe posao.

"Letonija je bila bolji i čvršći tim. Ono emocija i energije što smo potrošili protiv Slovenije, nismo imali u borbi za četvrtfinale, ni blizu tog nivoa. Ne kažem da devojke nisu želele, dale su sve od sebe, ali ovo je bio energetski maksimum", istakao je selektor.

On je naglasio da reprezentacija mora da se okupi i sledećeg leta, iako neće igrati nijedno takmičenje.

"Treba da se održi kontinuitet okupljanja i ubaci sveža krv u ekipu. Nemoguće je da se reprezentacija ne sastaje dve godine, bez obzira na ovaj loš rezultat. Ovo je sport, nije kraj sveta. Važno je napraviti dobru analizu i isplanirati šta i kako dalje", završio je Karadžić, kome je današnjim porazom istekao ugovor sa KSS.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar