Pametni jorgan koji grije, hladi i sam se zateže!

Kompanija „Smartdjuvei“ proizvela je pametni jorgan koji se sam zateže i reguliše temperaturu, tako da kupci više neće morati da se otkrivaju tokom noći kad im je vruće, ili da kradu pokrivač od partnera kad im je hladno.

Zanimljivosti 21.06.2017 | 12:47
Pametni jorgan koji grije, hladi i sam se zateže!
Jorgan je povezan sa kontrolorom preko kojeg se reguliše temperatura. Zanimljivo je što istovremeno može da greje jednu polovinu, dok se na drugoj strani kreveta osoba rashlađuje.

Pametni jorgan – sam se zateže, greje i hladi

Temperatura jorgana može da se reguliše i pomoću aplikcije preko koje kupac jednostavnim komandama „+“ ili „-“ bira da li želi da hladan ili topao vazduh struji kroz pokrivač. Kada dođe jutro i kupac ustane iz kreveta, „smartduvet briz“ će se sam zategnuti.

Za novi model prekrivača, kompanija je koristila bešavni, ultralagani naduvavajući čaršav koji se nalazi unutar jorgana. Kada se aktivira funkcija zatezanja prekrivača, mali uređaj ispod kreveta naduvava glavnu vazdušnu komoru, vraćajući jorgan u prvobitni položaj. Manja mreža vazdušnih kanala vodi računa o vazduhu, omogućavajući jorganu da se ohladi bez naduvavanja glavne komore. 

Iz kompanije tvrde da njihov pametni jorgan nije dobar samo zbog udobnosti, već i zbog manje znojenja i sprečavanja razmnožavanja grinja. „Smartdjuvei briz“ je ekološki proizvod jer ne morate da grejete ili rashlađujete celu kuću da biste imali željenu temperaturu tokom spavanja.

Nije poznato kada će se pametni jorgan naći na svetskom tržištu, a njegova cena biće 359 američkih dolara.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar