Upozorenje Unije studenata RS

Unija studenata Republike Srpske upozorila je danas da nije u skladu sa bolonjskim procesom osporavanje upisa studenata na master studij studijskog programa Šumarstvo Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 21.06.2017 | 12:14
Upozorenje Unije studenata RS
"Zbog dešavanja u akademskoj zajednici proteklih dana, a koja je vezana za osporavanje master studija na studijskom programu Šumarstvo – odjeljenju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Vlasenici studenti dolaze u položaj da ne mogu nastaviti svoje obrazovanje", kaće se u saopštenju i dodaje da studiranje po bolonjskom procesu podrazumijeva da student može na matičnom fakultetu završiti prvi ciklus i master studije.

"Nastavni proces, koji uključuje i terensku nastavu, redovno je organizovan i studenti u Vlasenici ne dobijaju ništa manje znanja u poređenju sa studentima u Beogradu, Sarajevu ili Banjoj Luci", kaže se u saopštenju i ističe da "oni koji su dali saglasnost za izvođenje nastave na prvom ciklusu ne bi trebali osporavati drugi".

"Šta se krije iza ovoga studentima je manje važno, ali sigurni smo da osporavanjem rada šumarskog smjera u Vlasenici studenti ostaju bez alternative i masovno odlaze na druge visokoškolske ustanove izvan granica Republike Srpske", upozoravaju iz Unije studenata Republike Srpske.

Navode da pomenuti smjer igra veliku ulogu u razvoju lokalne zajednice i da ,"rušenjem" ise čini velika šteta opštini Vlasenica, regiji kojoj pripada, a u konačnici i samoj Republici Srpskoj.

"Ako saradnja između fakulteta dva javna univerziteta treba da bude na višem nivou, to nije razlog da studenti ispaštaju i istok Rebulike Srpske.
Draga gospodo, Rebulika Srpska nije samo Banja Luka. Studenti ne smiju ispaštati i zato ovim putem pozivamo narodne poslanike svih političkih opcija koji su legitimno izabrani od strane naroda koji živi na području Sarajevsko-romanijske regije i istoka Republike da se uključe i da zajednički rješimo pomenuti problem", kaže se u saopštenju Unije studenata Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nemoguce

21.06.2017 10:21

Fakultet u Vlasenici? Gasi internet, gasi sve,..grob te j***

ODGOVORITE