Prioritet borba protiv terorizma

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom, sa kojim je, između ostalog razgovarao o zajedničkoj borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Bosna i Hercegovina 20.06.2017 | 17:32
Prioritet borba protiv terorizma
Ministri Pintor i Mektić razmijenili su stavove o bezbjednosnoj situaciji i glavnim izazovima sa kojim se suočavaju bezbjednosne agencije.

U fokusu razgovora bila je zajednička borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Ministar Mektić je naglasio da prevencija i suzbijanje ove prijetnje ostaje u vrhu prioriteta Ministarstva i bezbjednosnih agencija u BiH, koje će prema ovoj pojavi i ubuduće imati nultu toleranciju.

Ministri Mektić i Pinter su ocijenili da dosadašnju dobru saradnju policijskih agencija BiH i Mađarske treba dodatno unaprijediti u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma. Zbog toga je inicirano potpisivanje novog sporazuma o policijskoj saradnji između BiH i Mađarske kojim bi se proširila saradnja i obuhvatili nove bezbjednosni izazovi i prijetnje.

Ministar Mektić boravi u dvodnevnoj posjeti Budimpešti gdje se održava Salzburg forum posvećen problemu ilegalnih migracija na Zapadnom Balkanu, te borbi protiv terorizma.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Novomatic i pranje novca

20.06.2017 15:42

U BiH se treba boriti protiv Novomatica i pranja novca koje Novomatic obavlja u suradnji sa Milijardom Dodikom preko firmi NOVO RS doo i RSA GAMING Doo. Kriminalci peru novac još većim kriminalcima iz Južne Amerike i to prko NOVO RS doo i RSA GAMING Doo.bruka. Sad plaćaju muzike po Kastelu da ispadnu dobri.fuj fuj fuj. Ološ,bagra,džeparoši sa Dodikom na čelu,rulja...

ODGOVORITE
Name

Role

22.06.2017 10:51

Mekticu nelazi covjeka.

ODGOVORITE