O planu SAD Rusi nisu upoznati

Kremlj ne zna ništa o tome da je americki državni sekretar Reks Tilerson pripremio plan o uspostavljanju konstruktivnih odnosa sa Rusijom.

Svijet 20.06.2017 | 14:28
O planu SAD Rusi nisu upoznati
Kremlj ne zna ništa o tome da je americki državni sekretar Reks Tilerson pripremio plan o uspostavljanju konstruktivnih odnosa sa Rusijom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Što se tiče Tilersonovog plana mediji su saznali za plan, a mi još ne znamo ništa o tome, bolje je kontaktirati Ministarstvo inostranih poslova za komentar o tom pitanju", rekao je Peskov, preneo je TAS S.

Prema rečima portparola Kremlja, Rusija ne smatra ne razmatra kontra-zahteve od SAD radi normalizacije odnosa, kao odgovor na Tilersonsov plan.

Američki portal "Bazfid" izvestio je pozivajući se na neimenovane izvore da je državni sekretar SAD Reks Tilerson pripremio plan za uspostavljanje konstruktivnih odnosa sa Rusijom, koji se sastoji iz tri glavne tačke.

Prva tačka ima za cilj ubeđivanje Moskve da su brojne stvari, koje Vašington pripisuje Rusiji, kontraproduktivne za obe strane.

Reč je upućivanju oružja talibanima u Avganistanu i o incidentima sa američkim diplomatama u Moskvi.

Druga tačka predviđa saradnju sa Rusijom na pitanjima od strateškog interesa za Sjedinjene Američke Države, poput Sirije, borbe protiv Islamske države, denuklearizacije Korejskog poluostrva i sajber-bezbednosti.

Treća tačka plana naglašava značaj održavanja strateške stabilnosti u odnosima sa Rusijom.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Au

20.06.2017 12:39

To ne zna ni Tramp.

ODGOVORITE