Žestok udarac i za prve favorite na Evrobasketu!

Rudiju i Rejesu bitniji su novi ugovori sa Realom! Obojica će leto provesti pripremajući se za novu klupsku sezonu.

Košarka 22.06.2017 | 11:30
Žestok udarac i za prve favorite na Evrobasketu!
Zlatna generacija španske košarke. Osvojila je sve što je mogla. I opasno se približila svom kraju, iako će ovog leta pokušati da prigrli još jedno evropsko zlato. Da je Srbija kompletna, finale bi maltene bilo viđeno. Ali Srbija nije kompletna. A po svemu sudeći neće biti ni Španija, pošto su veteran Felipe Rejes i Rudi Fernandez odlučili da ovogo leta ne igraju na Evrobasketu.

Istina, obojica su premašili zenit. Rejesu je već 37 godina, Rudiju 32. Ali samo kad se setimo koliko su utakmica prelomili baš njihovi poeni. Veliki su to šampioni. Znaju kako se pobeđuje. I osetiće se njihov izostanak.

Odluka je, prenosi španska Marka, definitivna i već saoštena Košarkaškom savezu Španije. Obojica žele da se odmore i što bolje pripreme za klupsku sezonu sa Realom. Nisu više tako mladi da mogu da izdrže sve. Međutim, i dalje su na ceni, pa je Rejes baš nedavno potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Kraljevskim klubom. I kao znak zahvalnosti za te dve godine - a ne 1 + 1 što je bila inicijalna Realova ideja - odmor kako bi telo bilo sasvim spremno za napornu klupsku sezonu.

Razmišljao se, doduše, Rejes. Razmišljao se jer je sa 236 utakmica za reprezentaciju Španije prišao na tri od svrgavanja legendarnog Huan Antonija San Epifanija sa mesta rekordera. Međutim, kako je mlađi Huan Karlos Navaro još bliži sa 237 utakmica shvatio je i Rejes da će "La Bomba" biti taj.

Sa Rudijem je nešto drugačija situacija. On je dobrim delom i zbog raznih zdravstvenih problema odigrao verovatno i svoju najgoru sezonu u Madridu. Smatra da su loše igre delom i posledica toga što je već 13 uzastopnih godina svako leto provodio sa reprezentacijom. Leđa ga ozbiljno muče.

A sa godišnjom platom od 3.000.000 evra - jednom od najvećih u evropskoj košarci - zaista ne ide da se igra. Posebno zbog toga što mu je naredna sezona poslednja u aktuelnom ugovoru sa Realom. Od nje će umnogome zavisiti kakav će biti sledeći ugovor. I gde.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar