Cifranje oko kalendara F1!

Kina i Singapur pod znakom pitanja! FIA je objavila spisak F1 destinacija za 2018. godinu u kojoj se ponovo nalazi VN Francuske, ali i trka na autodromu Hokenhajm koja će se voziti za VN Nemačke. Te novine stavljaju upitnike pored neizvesne VN Kine i Singapura.

Ostali sportovi 22.06.2017 | 10:30
Cifranje oko kalendara F1!
Spisak trka za narednu sezonu još nije pečatiran, ali je poznat njegov okvir. Interesantno je da je Svetska automobilska federacija FIA u kalendar takmičenja ponovo uvrstila VN Francuske koja je nestala sa mape najbržeg sporta pre jednu deceniju. Nova trka će se voziti u Provansi na stazi Pol Rikar umesto na Manji kuru. Uz to, provizorni pregled rasporeda trka kaže da se na spisku od tačno 21 trke ne nalazi zagarantovano mesto VN Kine i Singapura.

Interesantno je da će se prema ovom rasporedu po prvi put u istoriji najbržeg sporta desiti da imamo tri trkačka vikenda zaredom. Naime, od 24. Juna, pa do osmog jula voze se VN Francuske, Austrije i Velike Britanije. Kalendar je u ovom delu sabijen zbog ubacivanja VN Francuske u evropski raspored. S tim u vezi FIA smatra da je pomenuto rešenje najpravičnije budući da timovi neće morati da prevale dalek put od jednog do drugog trkališta.

Na kraju dodatno pomeranje termina prouzrokovano je praktičnim razlozima, pa će se VN Azerbedžana voziti 29. aprila, a ruska F1 seansa 30. septembra. Sve ove izmene čine da se kalendar za 2018. bitno razlikuje od ovogodišnjeg što je u neku ruku i očekivano nakon promena u vlasničkim strukturama najbržeg cirkusa.     

FIA- NACRT F1 KALENDARA

25. mart Australija (Albert park)
8. april Kina (Šangaj)?
15. april Bahrein (Sakir)
29. april Azerbejdžan (Baku)
13. maj Španija (Katalunja)
27. maj Monako (Monte Karlo)
10. jun Kanada (Žil Vilnev)
24. jun Francuska (Pol Rikar)
1. jul Austrija (Red Bul ring)
8. jul Velika Britanija (Silverstoun)
22. jul Nemačka (Hokenhajm)
29. jul Mađarska (Hungaroring)
26. avgust Belgija (Spa-Frankoršam)
2. septembar Italija (Monca)
16. septembar Singapur (Marina bej)?
30. septembar Rusija (Soči)
7. oktobar Japan (Suzuka)
21. oktobar SAD (Ostin)
28. oktobar Meksiko (Meksiko siti)
11. novembar Brazil (Interlagos)
25. novembar Abu Dabi (Jas marina)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar