Rezultat je važniji od novca!

Durant ne uzima maksimalni ugovor samo kako bi Golden Stejt zadržao tim! I sve to zbog nešto više od 4. 000. 000 dolara. . .

Košarka 22.06.2017 | 09:30
Rezultat je važniji od novca!
Kevin Durant se ne zadovoljava jednom osvojenom titulom. Uostalom, nije zbog toga zgazio srca navijača Oklahome i navukao gnev košarkaškog sveta kada je prelazio u Golden Stejt. Zbog toga mu je rezultat sada važniji od bilo čega, pa i od novca. 

Renomirani američki sajt ESPN tvrdi da je zato ponajbolji igrač Voriorsa i MVP nedavno završenog finala rešio da ne iskoristi ličnu opciju u ugovoru sa Golden Stejtom koji bi mu garantovao automatski produžetak ugovora i platu od 28.000.000 dolara kako bi postao slobodan igrač i parafirao novi ugovor sa Golden Stejtom. 

Razlog ovakvog poteza je prilično jednostavan, a isti potvrđuje i koliko je hemija unutar tima dobra. Naime, Durant želi da upravi Ratnika uveća šanse da obnove ugovore sa Šonom Livingstonom i Andreom Iguodalom, posle čega će i on staviti paraf na novu saradnju sa klubom. I to tako što neće prihvatiti maksimalni ugovor koji mu sledi kao igraču sa desetogodišnjim iskustvom. A to je nešto više od 35.000.000 dolara. 

On će, naime, uzeti manji novac, odnosno tek nešto više od 30.000.000 dolara, što će klubu ostaviti dovoljno prostora da završi dve već pomenute transakcije i neće morati da pribegne rasterećenju budžeta kroz čišćenje tima. 

Tako će Golden Stejt praktično zadržati šampionski sastav na istom mestu i sezonu dočekati bez ikakvih promena, spreman da krene po novu titulu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar