EP: Francuskinje poslale Srbiju na Letoniju!

Košarkašice Srbije igraće u osmini finala Evropskog prvenstva u Češkoj protiv selekcije Letonije.  Reprezentacija Srbije zna na koga ide u osmini finala, a poznato je i ime rivalki i u slučaju prolaza u četvrtfinale.

Košarka 20.06.2017 | 09:30
EP: Francuskinje poslale Srbiju na Letoniju!
Srbija je, uprkos tome što je pretrpela dva poraza na startu, završila takmičenje kao druga u grupi C i to znači da će igrati protiv trećeplasirane selekcije iz D grupe.

Izabranice Stevana Karadžića na ovakvom raspletu mogu da zahvale Francuskinjama koje su, doduše uz mnogo muke, opravdale ulogu favorita protiv Grčke – 70:63.

Francuska je u poslednjoj utakmici savladala Grčku i sada su poznate sve učesnice najboljih 16. Ekipa koju vodi Valeri Garnije mučila se tokom čitavog susreta, ali je duel prelomila u poslednjoj četvrtini i potvrdila prvo mesto u grupi.

Njima će protivnice biti pobednice meča Italija – Ukrajina.

Srbija će sa Letonijom igrati već u utorak, a termin će biti naknadno objavljen.

Sve se zna!

Reprezentacija Srbije je sa skorom od jedne pobede i dva poraza, zahvaljući koš razlici, završila kao drugoplasirana u grupi "C" iza Francuske koja direktno ide u četvrtfinale, dok naše košarkašice uz Grkinje moraju prvo u osminu finala.

O tome je odlučivao direktan duel Francuskinja i Grkinja koju je dobio vicešampion Evrope 70:63, dok je naš rival za osminu finala bio poznat i nakon duela Crne Gore i Rusije (54:78).

To znači da će Srbija u utorak za ulazak u četvrtfinale igrati protiv Letonije, dok bi u slučaju pobede dva dana kasnije (četvrtak) igrali protiv sjajne Španije!

Srbija je tokom priprema igrala već protiv Letonije i slavila bez Ane Dabović i Sonje Petrović. Meč se igra u Pragu, a nešto kasnije će biti poznat i tačan termin odigravanja.

U mečevima osmine finala, ili kako se to još naziva "baraža za četvrtfinale", sastaju se i Ukrajina - Slovačka, Italija - Mađarska, odnosno Rusija - Grčka.

Kao pobednici grupa dalje su prošle reprezentacije Španije, Belgije, Turske i Francuske.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar