Federer: Nije mi važno da li misle da sam najbolji!

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da mu ne znači previše da li će ga ljudi smatrati najboljim u istoriji ‘belog sporta’.

Tenis 25.06.2017 | 14:30
Federer: Nije mi važno da li misle da sam najbolji!
Federer je tokom karijere osvojio 18 Grend slemova, tri više od prvog pratioca Rafaela Nadala i više od 300 nedelja je proveo na prvom mestu.

Zbog toga ga mnogi smatraju najvećim svih vremena, ali se on ne opterećuje previše.

“Ako bih osvojio svaki turnir u sledećih 10 godina, možda bi me smatrali najboljim svih vremena, ali u suprotnom će uvek postojati debata jer nisam radio neke stvari sa 15 godina, kao ni ono što sam činio nisam želeo da radim osrednje. Radio sam najbolje što mogu. Na kraju, zadovoljan sam svojom karijerom, prevazišao sam očekivanja u svemu i, da budem iskren, nije mi važno da me smatraju najboljim u istoriji. Jedino što mogu jeste da radim najbolje što umem”, rekao je Federer.

Momak iz Bazela je pohvalio najvećeg rivala, istakavši da nema dileme da je najbolji igrač na šljaci.

“To se definitivno izdvaja iz Pariza, kao i sjajan niz pobeda Vavrinke. Najbolji igrači bili su u finalu i Rafa je još jednom zacementirao svoje mesto najboljeg tenisera na šljaci svih vremena, a i njegovi argumenti za jednog od najboljeg u istoriji sve su jači. Veoma sam impresioniran načinom na koji od početka do kraja karijere dominira tim turnirom“, dodao je Švajcarac.

Rodžer je potom objasnio zašto je odlučio da preskoči Pariz.

“Ni u jednom trenutku nisam pomislio: ‘Eh, da sam tamo‘, uživao sam sa porodicom i prijateljima i radovao se sezoni na travi. Dugo je bio plan da se pojavim u Parizu, ali onda sam ođednom osetio da mi to ne bi bilo prijatno jer bi Rolan Garos mogao da ima negativan uticaj na ostatak sezone – Vimbldon, US open itd. Nisam želeo da rizikujem, ali to nije trend, samo se tako pogodilo“, zaključio je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar