Napetost između Rusije i SAD

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će smatrati metom "svaki leteći objekat" iznad Sirije u oblastima te zemlje gde su operativne njene vazduhoplovne snage.

Svijet 19.06.2017 | 21:25
Napetost između Rusije i SAD
Ministarstvo je istaklo i da suspenduje saradnju sa SAD u okviru memoranduma o sprečavanju incidenata na nebu iznad Sirije, prenele su agencije.

Rusko ministarstvo se oglasilo nakon što je u nedelju američki avion oborio sirijski vojni avion kod Rake.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da SAD treba da poštuju teritorijalni integritet Sirije i uzdrže se od unilateralnog delovanja u toj zemlji.

Izjava ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova usledila je nakon što je juče američki borbeni avion oborio letelicu sirijskih snaga u južnom delu Rake, preneo je Rojters.

Takođe je rekao da će se nova runda razgovora o Siriji održati u prestonici Kazahstana, Astani, 10. jula.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov smatra da je američko obaranje vojnog aviona sirijske vlade korak ka opasnoj eskalaciji neprijateljstava i predstavlja akt agresije.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mujo baraba

19.06.2017 20:53

Ja navijam za Rusiju i kad će to početi da bježim za Njemačku

ODGOVORITE
Name

shadow

19.06.2017 21:46

Ne navijam ni za amere ni za ruse. Ako pocne rat, nece ti ni misija rupa u njemackoj pomoci.

Name

A ne Saudija

19.06.2017 21:58

A ne Mujo.U Saudiju ti bjezi.Sudeci po njihovim zastavama u BiH mnogo su popularniji od Njemacke.Vjerovatno s pravom.Vole nasi ljudi paru.A tamo paraaaaaa.Ih.

Name

Zoki

19.06.2017 21:07

Doslo je vrijeme da neko stane pred agresoreSAD i da pokaze da ih se niko ne boji.Rusija zna sta radi i sta treba da uradi sa takvom gamadi.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

20.06.2017 09:07

Sta I Rusija I Amerika imaju traziti u Siriji nek idu u Ameriku I Rusiju pa tamo nek se rokaju.Da nas vise nebrane no jedni ni drugi.Nek ostave vise svjet na miru.

ODGOVORITE