Apsurdne tvrdnje Ministarstva

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić smatra da su apsurdne tvrdnje Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske da je koncesiona naknada umanjena jer bi projekti bili neisplativi sa postojećom naknadom.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Šešić tvrdi da je "EFT" Stanari prvobitnim koncesionim ugovorom pristao da posluje po visini koncesione naknade od 3,6 odsto od ostvarenog prihoda.

"Ostaje činjenica da je Budžet Republike Srpske ostao bez značajnih sredstava očekivanih iz Termoelektrane /TE/ 'Stanari' umanjenjem koncesione naknade, uzrokovane izmjenama Pravilnika o visini koncesione naknade, upravo u godini ulaska TE 'Stanari' u rad", rekao je Šešić.

On je ocijenio da je priča iz Ministarstva o povećanju cijene električne energije sa postojećom naknadom zastrašivanje građana Republike Srpske, te napomenuo da je prije godinu dana struja poskupjela za 10 odsto, saopšteno je iz SDS-a.

Šešić tvrdi da se na djelima vidi o kome brine Vlada Srpske i da to nije, kako kaže, običan narod, već isključivo imućniji sloj stanovništva.

On navodi da u izjavi stručnog savjetnika u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Slavice Bogdanović nije odgovoreno na pitanje da li je Republika Srpska dala garancije na plaćanje kredita za izgradnju TE "Stanari".

"Uzimamo za pravo da izbjegavanje ikakvog odgovora daje više nego jasan odgovor. Da li su date garancije i da li je to urađeno mimo zakona bez odluke Narodne skupštine Republike Srpske? Još jednom zahtijevamo od Vlade da objelodani sve ugovore i anekse ugovora, koje je potpisala u vezi sa izgradnjom TE 'Stanari'", istakao je Šešić.

Prema njegovom mišljenju, Bogdanovićeva nije demantovala ništa što je Šešić rekao juče na konferenciji za novinare, a da na pojedina pitanja nije dala ni odgovore.

Izvor: Srna

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

СДС БЛ

19.06.2017 15:59

Браво потпредсједниче Даворе! Аргументовано, концизно и јасно!

Zoki

19.06.2017 16:54

Jednom narod treba da shvati,dokaze sa argumentima o raznim aferama i kriminalnim radnjama vladajuci sto iznosi SzP su tacni i tesko ko moze da ih negira,samo sto institucije koje bi trebale da sve to provjere i ako je tacno sankcionisu ne rade,jer su instrument vlasti.

Јанко

19.06.2017 16:56

Браво Шешићу. Док је тебе, Божовића и Рада Савића СДС ће имати сигурну будућност. Неокаљани и честити млади људи.

Komentator

19.06.2017 17:36

U SDS-u se desavaju izgleda pozitivni i novi momenti. Sve vise mladjih ljudi dolazi do izrazaja i dobija veci prostor. Nama treba mlada snaga,bas ovakakva kao sto je Davor,mlad momak sa zeljom da uradi nesto korisno za svoju drzavu i narod. Izgleda da se budi najveca opoziciona stranka a bilo je i vrijeme !

Slijedi bodljevina samo da se zakaze korida. Nema od toga nista, nos treba imati velik i namirisati kako treba?

Dane

19.06.2017 19:28

Dodig

20.06.2017 06:40

Nije to sve tako, ja sam drugacije govorio.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.