BiH opredijeljena za saradnju

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je u Briselu da je BiH opredijeljena za mir i stabilnost u regionu i za uspostavljanje saradnje kroz povezivanje saobraćajnom mrežom cijelog regiona zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina 19.06.2017 | 14:35
BiH opredijeljena za saradnju
Zvizdić je danas razgovarao sa evropskim komesarom za transport Violetom Bulc o realizovanju reformskih mjera u oblasti transporta i značaju realizacije saobraćajnih projekata za razvoj BiH.

On je istakao opredijeljenost BiH da bude sastavni dio svih projekata i naprednih tehnologija koje podržava EU, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bulcova je naglasila da saobraćaj predstavlja jednu od najvažnijih oblasti saradnje EU i zapadnog Balkana.

Prema njenim riječima, dogovorena agenda za povezivanje ima veliki značaj za podršku stabilnosti i napretku regiona, a postoje i druga finansijska sredstva, kojima će biti podržana izgradnja transportne infrastrukture na zapadnom Balkanu.

Sagovornici su se saglasili da je BiH ostvarila napredak u ispunjenju reformskih mjera uvezivanja.

Sastanku su prisustvovali direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i šef Misije BiH pri EU Lidija Topić.

Zvizdić će danas prisustvovati sjednici Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta /AFET/, gdje će se obratiti članovima ovog tijela, te odgovarati na pitanja poslanika.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

neutralan

19.06.2017 16:24

Kažnjen jer nije poštovao zakon...

ODGOVORITE
Name

Dragan

19.06.2017 16:41

Pričaš floskule i klepaš 10.000-20.000 mjesečno!

ODGOVORITE
Name

Rasulo

19.06.2017 20:23

Pa sto ne rece joj gospodjo nama je zemlja u potpunom rasulu.

ODGOVORITE