Nisu legitimne sankcije Rusiji

Kremlj i dalje smatra da sankcije Evropske unije protiv Rusije nisu legitimni, i da pre svega imaju povratne štetne posledice po evropske zemlje, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov povodom odluke EU o produženju sankcija protiv Moskve, uključujući i Krim i Sevastopolj.

Svijet 19.06.2017 | 14:13
Nisu legitimne sankcije Rusiji
Peskov je na pitanje o stavu Kremlja o današnjoj odluci Brisela odgovorio da je "on (stav) tradicionalno negativan", prenosi agencija Tass.
 
- Kao i ranije, ne slažemo se s tim sankcijama. Mi ih ne smatramo legitimnim. Štaviše, smatramo da štete ne samo nama, nego i zemljama koje su ih pokrenule.

Ranije danas, Evropska unija produžila je za još godinu dana sankcije Rusiji, uvedene 2014. godine nakon referendumske odluke Krima da se pripoji Ruskoj Federaciji.

Sankcije protiv Krima obuhvataju zabranu uvoza bilo kakve krimske robe, evropske investicije na Krimu, uključujući akvizicije imovine, finansiranje preduzeća i pružanje usluga, čak i onih turističkih. Evropskim brodovima nije dozvoljeno da pristaju u krimske luke u bilo kom slučaju, osim u vanrednim situacijama, navodi Tass.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kao

19.06.2017 14:08

Rusima žao Evrope

ODGOVORITE
Name

re

19.06.2017 14:31

Pa rece neki dan predsednik kako Evropa gubi ne razumijem cemu onda tolika frka kod Rusa....

Name

Gej=okej

19.06.2017 16:53

Legitimno je otimanje i okupacija teritorije SVIH DRŽAVA koje graniče sa Rusijom? Legitimo je bilo držati pod okupacijom pola Evrope od 1945 do 1990? Da je Ukraina bila pametnija i zadržala nuklearno oružje koje je dala Rusiji na "čuvanje" u zamjenu za garanciju bezbjednosti, mali nasljednik Hitlera bi danas bio miran ko bubica. Rusija je posljednja zemlja koja bi trebala koristiti riječ "legitimno"...

ODGOVORITE
Name

Da

20.06.2017 04:22

Ti mozda jesi gej ali to sto pises nema veze sa okej.