Podrška Savezu slijepih RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić naglasio je tokom susreta sa predsjednikom Saveza slijepih Republike Srpske Brankom Suzićem da će i dalje podržavati aktivnosti Saveza.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Današnji razgovor Ivanića i Suzića u Banjaluci odnosio se na probleme s kojima se suočava ova populacija i mogućnostima za njihovo prevazilaženje.

Suzić je informisao Ivanića o potrebi institucionalne podrške na svim nivoima vlasti kako bi bio unaprijeđen društveni položaj slijepih u Republici Srpskoj, te bili riješeni problemi u vezi sa nabavkom pomagala i radom rehabilitaciono-rekreacionog servisa.

Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske naglasio je da je neophodno obezbijediti i bolji tretman za Specijalnu biblioteku za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o eventualnim pravnim mogućnostima vraćanja imovine i odmarališta van teritorije BiH koja su prije rata pripadala ovom savezu navodi se u saopštenju.

Predstavnici Saveza slijepih Republike Srpske zahvalili su Ivaniću za podršku i pomoć koju je do sada pružao ovoj organizaciji.

(Srna)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.