Avion pao zbog infarkta pilota

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, sekretar Ministarstva Igor Pejić i glavni istražitelj Salko Begić predstavili su na današnjoj pres-konferenciji rezultate istrage pada aviona kod Mostara. Istraga je pokazala da je avion kod Mostara pao zbog infarkta pilota, i to 7,5 minuta od polijetanja. Izvještaj sadrži 67. str teksta, 700 dokumenata koje je komisija koristila u postupku dokazivanja nesreće, javlja TV1.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


"Avio je izvodio let iznad grada Mostara. Let po planiranoj ruti izveden je sa odstupanjima od planiranog pravca leta i planirane visine leta. Nakon 7,5 minuta od momenta polijetanja, zbog srčanog udara koji je pilot doživio tokom leta, a potom i gubitka sposobnosti upravljanja, avion je u nekontroliranom letu udario u zemlju, kazao je Glavni istražitelj Salko Begić.

Naglašeno je da je cilj istrage utvrditi uzroke, te spriječiti nesreće, tužiteljski tim nastavlja rad na predmetu, o kaznama u postupanju nadležno je Tužiteljstvo na čelu sa Dijanom Kajmaković.

U avionskoj nesreći koja se dogodila 13.maja 2017. godine u Mostaru poginuo je pilot Ivan Karačić, mladić Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić od sedam i deset godina, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

(vijesti)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

МИЊА

19.06.2017 12:42

МАЛО, СУТРА "ИНФАРКТ"??????????????

Jako je ružno što ovo komentarišete.

Dragan

19.06.2017 14:13

Hazbo N.p.

19.06.2017 16:10

Jako tuzno, lako je baciti krivnju na pilota, a ispravnost letelice niko ne spominje.

gugl

19.06.2017 18:15

Ma ja mrtva usta ne govore ovakvi scenariji su moguci samo u BiH jel u BiH nikad nije optuzen neko ili institucija za propust ili odgovornost....uvjek samo glupi izgovori...

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.