Vođa vehabija uskoro slobodan?

Neformalni vođa vehabija u BiH Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH 2015. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, a u vezi sa vrbovanjem radi terorističke aktivnosti i organizovanja terorističke grupe, uskoro bi mogao da se nađe na uslovnoj slobodi.

Bosna i Hercegovina 19.06.2017 | 09:39
Vođa vehabija uskoro slobodan?
Bosnić,kako prenosi sarajevska štampa, nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu(KPZ) u Zenici i već je odležao pola kazne čime je stekao uslove da može podneti zahtjev za uslovni otpust.

Ovu informaciju potvrdio je Bosnićev advokad, Adil Lozo, koji je rekao da će najkasnije za mjesec dana Sudu BiH podneti takav zahtjev da bi njegov klijent bio pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane, a u skladu sa ovom vrstom otpuštanja.

-Stekli su se uslovi za uslovnim otpuštanjem, ne pomilovanjem, i ja ću to tražiti od Suda BiH, koji je za to nadležan. Nakon toga, oni će se obratiti KPZ Zenica i donijeti odluku hoće li naš zahtjev biti uvažen - rekao je Lozo.

Bosnić je uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask" u septembru 2014. godine.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kakav naslov

19.06.2017 07:49

Ovo je po meni dezinformacija, u životu je sve"možda", možda ću i ja sutra u zatvor. ovaj vehabija je tek počeo izdržavati kaznu.

ODGOVORITE
Name

Rd

19.06.2017 08:59

Korektno.

Name

Verbalni delikt

19.06.2017 09:08

Nikada sud nije dokazao sta je protiv zakonito uradio. To sto je uradio I zbog cega je osudjen je VERBALNI DELIKT. Dodik svaki uradi po neki verbalni delikt I nikom nista . Kad to uradi Bosnic onda je to zatvor. Reci i uraditi je jedna stavar a reci i ne uraditi je verbalni delikt. Ko to na svijetu ima dokaze za Bosnica da je nesto uradio osim imaginacja.

Name

rade

19.06.2017 08:46

Pa u cemu je problem ovaj bradonja ima pravo da izadje ako je odsluzio pola kazne pravila trebaju da budu na svakom ista...njsta on nije gori od krkana koji nemaju bradu isti je to olos.

ODGOVORITE
Name

Svedska

19.06.2017 18:50

Rade,bravo nista on nije gori od krkana Dodika,koji je veca prijetnja BiH nego Bosnic.

Name

Ćulum

19.06.2017 19:47

Jadni oni kojima ovaj bradonjica prosipa pamet!Neće on da radi,već voli da češe jaja , i diže tenzije ovom jadnom narodu.Dok ovaki nacionalisti pametuju nema dobrih odnosa među narodima.