Mještani protiv gradnje parkinga

Stanovnici banjalučkog naselja Lazarevo protive se izgradnji parkinga pored Bulevara Milutina Milankovića za koji tvrde da nema adekvatan pristupni put. Sumnjaju da je jedini cilj ovog poduhvata, kojeg grad finansira sa 49. 000 KM, da novoizgrađeni hostel "Evropa", vlasništvo jednog od gradonačelnikovih saradnika, dobije parking sa pristupom sa glavne ulice. Iz Gradske uprave tvrde da je sve po zakonu.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Izgradnja parkinga počela je prije nekoliko dana, ali su naišli na negodovanje mnogobrojnih mještana. Kako ističu, problem je što parking i dio saobraćajnice koji se gradi nema pristupni put i do njega se može doći samo preko pješačke zone.

"Ovdje nema pristupnog puta. Kako će moje dijete ili komšije ovdje doći, parkirati automobil; ne može preko pješačke staze, preko zelene površine, preko biciklističke staze, igrališta. Kuda? Ne mogu da vjerujem da je grad Banjaluka ovo odobrio, da je to od vitalnog interesa", kaže Želimir Božić, mještanin banjalučkog naselja Lazarevo.U odgovoru iz Gradske uprave stoji da se radovi izvode po svim važećim dozvolama i u skladu sa vežećim regulacionim planom. Za njih tu nema ništa sporno, a nezadovoljnim građanima poručuju da se žalbom mogu obratiti Odjeljenju za inspekcijske poslove."Možda je ovo samo interes pojedinca koji koristi taj prelaz i parkira automobile za svoj hostel Evropa", objašnjava Božić.

Vlasnika hostela "Evropa” Novaka Petraša, bivšeg načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove i savjetnika gradonačelnika, ekipa BN televizije nije zatekla u hostelu, a nije se javljao ni na naše telefonske pozive.

Zato nema odgovora na pitanje: Kako je uspio da dobije pristup parkingu sa glavne ulice?BN televizija

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Glasali ste

18.06.2017 20:12

Glasali ste za njih. Šta se sad čudite? Dabogda još gore radili, a vi opet za njih glasajte.

Tako je. Glasali ste za tu nezajažljivu marvu. Još dok je radio u inspekciji Petraš je pripremao teren za lagodne penzionerske dane. A vi ste ispali ovčice i gkasali za Đetića i njegove jarane. Sad vam oni odmjeravaju od šake do lakta. I neka. Zaslužili ste to. Vi ne smijete izaći pred građevinske mašine i reći NE. Čekate da vam to uradi neko iz medija i zato zovete BN. Zakašnjela pamet vam neće pomoći. Davno su oni pripremili teren ta kriminalcu Petrašu vrate dug. Zato sada uživajkte u zvuku građevinskih mašina.

Budo

19.06.2017 08:03

Ali kako

18.06.2017 20:12

Ako je Petraš savjetnik kako može da bude u penziji.

Bio je savjetnik Slobodana Gavranovica sad je u penziji

GRAD BANJA LUKA

18.06.2017 22:03

Odu u penziju pa ih onda postave još za savjetnike. Toga ima koliko hoćeš po vladinim ministarstvima. Da im standard ne bi naglo pao. U MUP im ni broja ne znaju, što vidljivih što nevidljivih koje niko niti vidi niti čuje.

Ima, ima toga

18.06.2017 23:27

Cba

19.06.2017 07:06

Bandita subvencionise a 15 kuca zivi u prasini jer grad nece da asfaltira 300m puta.

Uprava

19.06.2017 08:41

Mnogo su se osilili, privatizovali grad, ko je sa Radojicicem moze sve. Luburic, Aragosta i ostali kriminalci vode sastanke gdje sjede nacelnici. Ko nije sa njima on je neprijatelj i ne moze nista. Bice jos izbora Radojicicu, preigraces se.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.