KK: Portugalci i Meksikanci remizirali!

Šampion Evrope vodio dva puta protiv Meksika, ali je ova reprezentacija još jednom pokazala da im je upornost najveći kvalitet.  Moreno šokirao šampiona Evrope u Kazanju! Fudbaleri Portugala i Meksika odigrali su u Kazanju nerešeno 2:2 u dramatičnoj utakmici grupe A Kupa konfederacija.

Fudbal 18.06.2017 | 19:00
KK: Portugalci i Meksikanci remizirali!
Rusija ostaje lider grupe "A" posle prvog kola Kupa konfederacija.

Domaćin ovog takmičenja juče je savladao Novi Zeland (2:0), dok je favorit ove grupe Portugal, šampion Evrope, samo remizirao protiv predstavnika Severne Amerike - Meksika, iako je vodio u dva navrata.

Kristijano Ronaldo je posle maestralnog prodora asistirao Rikardu Kvarežmi kome nije bilo teško da savlada Giljerma Očou u 34. minutu, da bi Havijer Ernandez izjednačio u 42. minutu.

Portugal je bio bolji u nastavku meča, Očoa je odbranio sjajno pokušaj Adrijena Silve glavom pet minuta do kraja, da bi u narednoj akciji Sedrik Soareš nakon nespretne reakcije Erere doneo novo vođstvo koje, još jednom, nije potrajalo zadugo.

U drugom minutu nadoknade je Moreno nadskočio Fontea i poravnao na 2:2.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta, pošto nije bilo više šansi, ali bi trebalo podsetiti da je Portugal osvojio Evropsko prvenstvo nakon tri remija u grupnoj fazi takmičenja...

Portugal je imao vođstvo maltene do poslednjeg minuta, kada je Ektor Moreno šokirao šampiona Evrope pogotkom glavom posle velike gužve u kaznenom prostoru.

Defanzivac Meksika iskoristio je sjajan centaršut Džonatana Dos Santosa iz kornera, u skoku nadvisio Žozea Fontea i doneo veliko slavlje svojoj ekipi.

Prethodno je Rikardo Kvarežma pogodio vođstvo Portugala, Havijer Ernandes je izjednačio u finišu poluvremena, a Sedrik Soareš nekoliko minuta pre Morena, činilo se, savladao golmana Giljerma Očou za trijumf.

Ipak, tako nije mislio Moreno čijem golu su se najviše obradovali fudbaleri Rusije jer su usamljeni na čelu tabele grupe A sa tri boda, dva više od današnjih rivala.

Utakmica u Kazanju počela je boljom igrom Meksikanaca, dok je Portugal čekao šansu iz kontri i polukontri. One su obično išle preko Kristijana Ronalda, a u 22. minutu viđena je zanimljiva situacija kada je upotrebljena video tehnologija za pomoć sudijama (VAR – video assistant referee).

Posle akcije nakon slobodnog udarca i prečke Kristijana Ronalda, Andre Gomeš postigao je gol iz odbitka, ali ga je sudija Nestor Pitana poništio zbog ofsajda.

On je preinačio odluku uz pomoć VAR i na kraju doneo ispravnu jer je Pepe bio u ofsajdu još u začetku akcije, ali se to Portugalcima nikako nije svidelo.

Najbolja reprezentacija KONKAKAF nastavila je sa opasnijim napadima, da bi u 34. minutu usledio šok. Defanzivci su pogrešili posle jedne ispucane lopte koja je došla do Ronalda, a on se po levoj strani spustio ka golu.

Defanzivci su ga sustizali, ali je najbolji fudbaler sveta odlično pronašao Rikarda Kvarežmu na drugoj stativi, ovaj fenomenalnim prijemom poslao golmana Očou na zemlju i lagano zatresao mrežu.

Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor jer je ekipa Huana Karlosa Osorija odgovorila nekoliko minuta kasnije – Vela je iskoristio kiks rivala, sa desnog boka centrirao na peterac, gde se Havijer Ernandes bacio i glavom savladao Ruija Patrisija.

Čičarito je u poslednjem minutu prvog poluvremena mogao da preokrene, ali je njegov pokušaj završio preko prečke.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a iako se očekivalo da će šampion Evrope pojačati pritisak u nastavku, to se nije dogodilo. Meksikanci su bili nešto konkrentiji u prvoj fazi drugog poluvremena, Portugal potom preuzeo inicijativu, ali bez pravih šansi do samog finiša.

Andre Gomeš je centrirao u kazneni prostor do imenjaka Silve, koji je gađao desni golmanov ugao, kada se Očoa bacio i, činilo se, spasao bod. Međutim, u sledećem napadu Sedrik Soareš je uz mnogo sreće zatresao mrežu Meksika i svi su mislili da je doneo trijumf ‘Evropskom Selesau’.

Tako nisu mislili Džonatan Dos Santos i Ektor Moreno, koji je na već opisan način zaključio dramatičan meč u Kazanju.

Od 20 časova Kamerun i Čile otvaraju takmičenje u grupi B.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar