Na današnji dan: Zvezda šampion poslije 17 godina!

Na današnji dan 2015. prekinuta je 13-godišnja dominacija Partizana!

Košarka 18.06.2017 | 20:45
Na današnji dan: Zvezda šampion poslije 17 godina!
Persija, Rimsko carstvo, Vizantija. Svakoj imperiji jednog dana dođe kraj. To se desilo i sa Partizanovom košarkaškom imperijom. Vladali su crno-beli bezmalo 13 godina domaćom košarkaškom ligom, a to je 2015. prekinula Crvena zvezda. Te godine, na današnji dan, ekipa Dejana Radonjića donela je ovom klubu prvi domaći šampionski trofej još od 1998. godine.

Finalnu seriju Superlige crveno-beli su rešili u svoju korist sa 3:0, a poslednja pobeda došla je 18. juna kada je Zvezda kao domaćin trijumfovala sa 58:54.

Na pomenutoj utakmici Zvezda je sjajnom odbranom u drugom poluvremenu potpuno zaključala sve Partizanove ofanzivne varijante i svela crno-bele na samo 17 poena u drugom poluvremenu.

Junaci trijumfa crveno-belih bili su kapiten Luka Mitrović, Branko Lazić i rezervni centarMaik Cirbes. Sva trojica su pogađala kada je bilo najvažnije, odnosno kada je Zvezda stizala zaostatak koji je u jednom trenutku iznosio i 10 poena. Nemac je potvrdio pobedu sa linije penala četiri sekunde pre kraja.

Na kraju, Partizan je uspeo dva minuta pre isteka vremena da priđe na tri poena minusa, ali je brzopletom igrom u napadu upropastio i poslednju nadu da može do pobede.



Ni ovaj derbi, naravno, nije mogao da prođe bez vređanja gostujuće ekipe. Sada su se “istakli“ navijači Crvene zvezde koji su na raznorazne načine vređali krilnog centra Partizana i reprezentativca Srbije Milana Mačvana.

“Došli smo do titule koja u nekom smislu nema težinu koja bi trebalo da ima. Bili smo veoma motivisani da dođemo do trijumfa i postanemo drugi prvak Srbije. Želeli smo da prekinemo dugačak niz Partizana, što je za mene dodatno interesantno. Pre te dominacije ja sam imao priliku da pehar držim u rukama“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić posle meča i dodao:

“Bez obzira na udare koje smo imali, a bili su jasni, sve te priče i devalviranja naših rezultata, pričao sam da moramo da se fokusiramo na teren. U najtežem mogućem trenutku izborili smo Evroligu, osvojili ABA, a potom i domaće prvenstvo. Igrali smo teške utakmice, a posle polufinala Kupa bio sam siguran da ćemo sezonu završiti na ovaj način.“

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 58:54
(18:17, 10:20, 18:7, 12:10)

Hala Pionir
Gledalaca: 6.000
Sudije: Vojinović, Nešković i Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 5, Rebić, Dangubić, Mitrović 13, Lazić 13, Blažič 2, Kalinić 5, Marjanović 6, Tejić, Dženkins 5, Jović, Cirbes 9.

PARTIZAN: Pavlović 6, Tepić 2, Marinković 1, Dalo, Milutinov 17, Milosavljević 8, Mačvan 8, Đumić 3, Andrić 9, Milutinović, Glišić, Bezbradica.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar