Milutinovu ugovor do 2020. godine!

Odlični centar će svakako ići u San Antonio na novu rundu individualnih treninga. Ali će se vratiti u Olimpijakos i karijeru nastaviti u Pireju.

Košarka 20.06.2017 | 19:30
Milutinovu ugovor do 2020. godine!
Nikola Milutinov će leto provesti u San Antoniju kako bi dodatno radio na individualnom napretku, ali će karijeru nastaviti u Olimpijakosu. To je epilog razgovora čelnika pirejskih crveno-belih i Mamuza iz Teksasa.

Posle informacije da će Milutinov zajedno sa Nemanjom Dangubićem otputovati u Sjedinjene Američke Države kako bi leto posvetili dodatnim treninzima, posle čega bi trebalo da bude i odlučena njegova dalja budućnost, usledila je brza reakcija uprave Olimpijakosa koja je navodno spremna da svom mladom centru ponudi novi ugovor. I to do juna 2020. godine, uz poboljšanu platu, javlja renomirani grčki portal Gazeta. 

Naime, u Olimpijakosu su jako zadovoljni napretkom koji je ostvario momak iz Novog Sada i zato žele da ga vežu novim ugovorom, koji će svakako u sebi imati izlaznu klauzulu u slučaju da San Antonio pokaže interesovanje da ga dovede u NBA ligu. 

Milutinovu sadašnji ugovor sa Olimpijakosom traje do juna naredne godine, a njegovim radom i zalaganjem zadovoljni su i ljudi iz Sparsa. Oni su tokom cele sezone pratili njegov režim treninga, a čak tri puta dolazili su emisari iz San Antonija kako bi se lično uverili u to da rad daje rezultate. 

Podsetimo, u ugovoru nekadašnjeg igrača Partizana postojala je klauzula kojom Greg Popovič ima pravo da uzme Nikolu Milutinova za sumu od 500.000 evra, a ista je isticala 15. jula. Međutim, nakon razgovora dva kluba postignut je načelni dogovor da Milutinovi naredne sezone nosi crveno-beli dres, a da će posle toga biti jasnije da li je sazreo za izazove NBA lige. 

Sada je samo pitanje da li će Milutinov prihvatiti uslove koje je za njega spremio Olimpijakos. U Teksasu ga čelnici San Antonija čekaju već krajem meseca. 

Podsetimo, Milutinov je i prošlo leto proveo u San Antoniju, zbog čega je odbio poziv selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića pred Olimpijske igre u Riju. Izvesno je da ga neće biti ni na pripremama Srbije za Evrobasket (31. avgust - 17. septembar). 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar