Narednih dana kiša i pljusak

Nakon čestih smjena sunčanih i vrelih dana te hladnih i vjetrovitih noći, naredne sedmice očekuje nas nekoliko dana stabilnijeg vremena, a dolaskom vikenda izgledno je pogoršanje vremena sa obilnijim pljuskovima u Hercegovini i centralnim, sjeveroistočnim i zapadnim dijelovima BiH.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Međutim, prema dugoročnim prognozama federalnog i hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, pored kiše i pljuskova, u BiH će narednih dana preovladavati visoke temperature zbog čega možemo očekivati poprilično sparne dane i noći.

"Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u odnosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Hercegovini do 35 stepeni Celzijusa", navodi se u prognozi Bakira Krajinovića, meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U periodu od 21. do 27. juna obiliniji pljuskovi zahvatiće veći dio naše zemlje, ali temperature će i dalje biti relativno visoke sa vrijednostima u Bosni od 25 do 30, a u Hercegovini do 33 stepena Celzijusa.

Sutra se u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. Ostatak dana će biti bez padavina i sunčaniji. U ostalim područjima naše zemlje će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

E

18.06.2017 16:22

Red kise a red sunca u Drvaru pokraj Unca...

dovla

18.06.2017 16:58

Mislim da ce u brdima biti brdovito, s dolama dolovito...

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.