Makabijeva lista želja: Plaza, Spahija, Radonjić...

Gigant iz Tel Aviva u potrazi za novim stručnjakom!

Košarka 20.06.2017 | 17:30
Makabijeva lista želja: Plaza, Spahija, Radonjić...
Pokušaj emisara Makabija da vrate Dejvida Blata na klupu prošli su neočekivano loše. Čovek koji je doneo poslednji evropski pehar u vitrine posrnulog izraelskog velikana nije uspeo da dogovori uslove raskida saradnje sa Darušafakom, pa će u Istanbulu raditi i naredne sezone. S tim na umu, čelnici Makabija već su sastavili listu potencijalnih kandidata, a na njoj se nalaze tri imena - Đoan Plaza, Dejan Radonjić i Neven Spahija. 

Poslednjih dana ime aktuelnog trenera Unikahe sve se češće dovodi u vezu s Makabijem. 

Plaza je napustio Malagu nedavno, ali samo zbog odmora. Kako se može čuti on je put Barselone, gde će provesti godišnji odmor, krenuo na svom motoru marke Harli Dejvidson. I u dvoranu Martin Karpena u srcu Andaluzije ne bi trebalo da se vraća naredna dva meseca. Doduše, sada postoji određena šansa da se više i ne vrati u Malagu. Naime, u njegovom sadašnjem ugovoru postoji klauzula po kojoj bi zainteresovani klubovi mogli da ga otkupe za 150.000 evra. Ali, ista klauzula biće aktivna samo do 10. jula. Ako se niko od zainteresovanih strana ne javi, nastaviće trenerski posao u Unikahi.

Doduše, Makabi je baš ozbiljno zagrizao, javljaju španski mediji, a toga je svestan i Plaza. On  je pre odlaska na odmor obavio preliminarne razgovore sa klupskom upravom i predočio im da zna da mu je obaveza da ispuni ugovor do kraja. Ipak, jasno je i njemu da će posle sezone u kojoj je overio trofej Evrokupa imati veliki teret na leđima, povratak u Evroligu i preko 70 utakmica u sezoni. Zbog toga je i sam upozorio vodeće ljude Unikahe da su mu potrebna pojačanja u svim linijama tima.

Makabi će u narednom periodu pokušati da ispregovara sve detalje sa čelnicima Unikahe, a ako posao bude propao, sledeći na listi je Neven Spahija, javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando. Koji, doduše, Spahiju stavlja na vrh liste kandidata.

Hrvatski stručnjak, koji poslednje tri sezone radi kao pomoćni trener u Atlanti, spreman je da ponovo uplovi u vode samostalnih trenera. Poslednji trenerski angažman imao je u Ciboni, gde je radio jako kratko tokom 2013. godine. Od naredne sezone odlazi u NBA ligu, gde je dobio posao u Houksima.

Spahija je, inače, već radio kao trener Makabija i to u sezoni 2006/07, kada je osvojio šampionsku titulu u Izraelu. 

Sada je u priču uključen i Dejan Radonjić. Najtrofejni stručnjak u istoriji Crvene zvezde ostao je bez ugovora posle osvojene triple krune u finalu MOZZART Superlige protiv FMP, a kako je i sam izjavio - ostanak na Malom Kalemegdanu u ovim uslovima nije realan. 

To bi želeli da iskoriste i ljudi iz Makabija, u slučaju da prva dva posla propadnu. Za Radonjića se interesuje još nekoliko evropskih klubova, mahom iz Evrolige. 

Podsetimo, Makabi je za narednu sezonu spremio veliki novac, ali je problem taj da je klub samo u protekloj sezoni promenio trojicu trenera. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar