Mitrović i Lazić, najtrofejniji u istoriji Zvezde!

Kapiten i zamenik kapitena crveno-belih postali su u petak košarkaši sa najviše osvojenih trofeja u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Košarka 19.06.2017 | 23:45
Mitrović i Lazić, najtrofejniji u istoriji Zvezde!
11 godina - 10 pehara.

Luka Mitrović (u Zvezdi od 2012) i Branko Lazić (od 2011) proslavili su u petak svoj deseti zajednički trofej, kao igrači sa najdužim stažom u klubu od aktuelnih košarkaša crveno-belih.

Kapiten i zamenik kapitena novog-starog šampiona, primali su tokom noći čestitke, slikali se sa navijačima i zajedno sa njima slavili na Malom Kalemegdanu, nakon što su odigrali možda i poslednji meč u crveno-belom.

Iako posle utakmice nisu hteli da o tome razgovaraju, veliki aplauz kojim ih je "Pionir"  ispratio, kao i zagrljaji sa saigračima nagovestili su da je rastanak ipak veoma moguć, jer je Mitrović na pragu Bamberga, a Lazić ovog leta postaje slobodan igrač.

"Ne znam, videćemo...", rekao je Lazić.

"Da li bih voleo da ostanem? Bih... Priča se mnogo o mom odlasku, o Barseloni, Lokomotivi, Bajernu, svemu... Još se samo o NBA ligi nije pričalo", nasmejao se Zvezdin bek.

Kratko sabirajući utiske, on je rekao da Zvezda ostavlja za sobom najbolju sezonu klupskoj istoriji.

"Prezadovoljni smo, zaista. Došao je kraj u sjajnom ambijentu, a sad je vreme da se malo odmorimo".

Mitrović o Bambergu: Može dovoljno da se zaključi...

Luka Mitrović došao je u Zvezdu praktično kao junior Hemofarma, ubačen u "vatru" seniorske košarke godinu ranije u Vršcu. Među crveno-belima je stasao i zaključno sa jučerašnjom titulom osvojio po tri trofeja ABA lige i Superlige, kao i četiri Kupa Radivoja Koraća.

"Da, ovo je deseti trofej od kada sam došao... Zaista je titulom zaokružena još jedna prelepa sezona. Bila je izuzetno teška, naporna, zbog mnogih stvari. Sve smo izdržali kao tim, držali se i u trenucima kada nije išlo, a na sreću, bilo ih je zaista malo. Nismo padali cele sezone i svi zajedno možemo da budemo ponosni".

Crvena zvezda mts ove sezone je odigrala 84 utakmice i doživela samo 17 poraza.

"Mislim da to dovoljno govori. Možda bi bilo dovoljno i za prvo mesto na Istoku", kazao je kapiten Crvene zvezde uz osmeh.

Upitan da li odlazi u Bamberg, Mitrović priznaje da mu nije prijalo što se o tom transferu pričalo već tokom finala plej-ofa.

"Pojavile su se priče u medijima i nije mi drago što se to pojavilo pre kraja sezone, ali dovoljno se pisalo i mislim da može dovoljno da se zaključi iz svega toga. Ovo je lep momenat, ponavljam, preživeli smo ovu sezonu, svašta smo prošli i trebalo bi da fokus bude na ovoj sezoni, a o sledećoj ima toliko toga da se priča... Sad idemo na odmor i to nam je svima u prvom planu".

Kada se osvrne na urađeno, kapiten Zvezde nasmejan "vraća film" na 2012. i svoj dolazak u Zvezdu...

"Gde god da dođete i šta god da radite imate velika očekivanja. Ovo je zaista ostvarenje svih snova. To su sad i izlizane floskule, ali zaista je tako. Došao sam kao klinac sa 19 godina u Zvezdu, da mi je neko rekao da ću posle pet godina osvojiti tolike trofeje sa sjajnim momcima iz godine u godinu... Ne znam da li bih verovao".

"Ne bih izdvajao nijedan tim i nijednu generaciju. Bilo je i loših momenata, uspona, padova, ali sada kada se osvrnem na te sezone, rasli smo i klub i ja. Da ne patetišem mnogo, bilo je ovo zaista prelepih pet godina", stavio je tačku Mitrović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar