Povratak otpisanih: Parma je već u Seriji B!

Fudbaleri Parme od naredne sezone igraće Seriju B pošto su u finalu plej-ofa pobedili Alesandriju rezultatom 2:0.  Italija slavi: Parma u Seriji B samo dve godine nakon bankrota! U finalu plej-ofa savladana Alesandrija sa 2:0.

Fudbal 18.06.2017 | 15:45
Povratak otpisanih: Parma je već u Seriji B!
Prvi poodak postigao je Skavone u 11 minutu meča i sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 67. minutu Noćiolini povećao prednost i postavio konačan rezultat.

U regularnom delu sezone Parma je završila na drugom mestu, da bi potom savladala Pjaćencu, Lučese i Pordenone i zakazala finale s Aleksandrijom.

"Mlekadžije" su pre nekoliko sezona bankrotirale zbog čega su izbačene u četvrti rang italijanskog fudbala, Seriju D.

Klub je potom promenio ime u Parma Kalčo 1913 i zadržala sve titule – tri puta osvajala Kup Italije, Kup UEFA (1995, 1999), a 1993. se okitila evropskim Kupom kupova.

Povratak velike Parme! Krstaši slave povratak u Seriju B na Artemio Frankiju, na mestu koje je večeras bilo obojeno žutom i plavom bojom. Ekipa Roberta Daverse je u velikom finalu plej-ofa savladala Alesandriju i obezbedila promociju u viši rang takmičenja, drugi put uzastopno, a samo dve godine nakon bankrota – 2:0 (1:0).

Parma je bila dominantna ove večeri u Firenci, dok je ekipa Đuzepea Pilona delovala prilično uplašeno, kao da je bila svesna da je ovo preveliki zalogaj za nju, iako joj je direktan plasman u drugoligaški rang izmakao za dlaku.

Krstaši su od samog starta meča znali šta žele, poveli su golom Manuela Skavonea u 11. minutu, a onda strpljivo čekali priliku da nokautiraju rivala. To se dogodilo u 66. minutu, kada je Manuel Noćioni postavio konačan rezultat utakmice.

Klub koji je ugašen, a onda ponovo oživljen 2015. godine, krenuo je od Serije D, eksprenso obezbedio promociju, a onda to učinio ponovo u Seriji C (Lega Pro). Sve to praćeno je fantastičnom podrškom navijača, koji će biti glavni adut Parme i u narednoj sezoni. Da li sledi napad na Seriju A biće poznato već ovog leta.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar