KK: Rusija dobila Novozelanđane!

Štoper Novog Zelanda za pobedu Rusije! Domaća reprezentacija uspešna na otvaranju FIFA Kupa konfederacija u Sankt Peterburgu. . .  

Fudbal 18.06.2017 | 13:30
KK: Rusija dobila Novozelanđane!
Očekivano!

Rusija je pobedila Novi Zeland rezultatom 2:0 (1:0) u meču prvog kola A grupe Kupa konfederacija, koji se tradicionalno održava godinu dana pre Svetskog prvenstva.

Domaći su poveli autogolom Majkla Boksala u 31. minutu, a konačan rezultat postavio je Fedor Smolov u 69. minutu.

Štoper Novozelanđana bio je tragičar ovog meča, pošto je prvo sproveo loptu u sopstvenu mrežu, očajničkim pokušajem da spreči gol Glušakova, dok ga je u akciji za 2:0 nisko centrirana lopta pogodila u petu i odbila se do usamljenog Smolova na liniji peterca.

Novi Zeland baš i nije idealan reper, ali domaći Kup Konfederacija i narednog Mundijala pokazao je da je spreman da ide do kraja.

Rusija je opravdala ulogu favorita u duelu sa Novim Zelandom, pošto je slavila u današnjem meču sa 2:0. Mnogo teži izazov imaće ekipa Stanislava Čerčesova u sudarima sa Portugalom i Meksikom. Međutim, publika u Sankt Peterburgu je zadovoljna napustila poprište bitke.

Rusija je slavila, gotovo rutinski. Pokazala je autoritet, nedozvolivši Novom Zelandu priliku da razmišlja o pozitvnom ishodu. Gosti su se provlačili do 31.minuta. Tada je Gluškov sjajno ušao iza leđa odbrani Novozelanđana. I potom združenim snagama sa štoperom Bokselom pogodio mrežu rivala.

Rusija je bila aposlutni gospodar situacije. Nisu imali snage Novozelanđani da urade nešto više. Rusija je probijala preko bokova, a jednu takvu priliku iskoristio je  Smolova.

Mogla je Rusija i do još nekog gola. Municija je sačuvana za naredne duele.

U nedelju od 18 časova u Kazanju će se sastati Portugal i Meksiko, dok parove B grupe čine Kamerun - Čile (nedelja, 21.00, Moskva) i Nemačka - Australija (ponedeljak, 18.00, Soči).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar