BiH neće na EP u Hrvatsku! Izbaci je Austrija!

Daleko je Hrvatska za Šumanove zmajeve! Rukometaši Bosne i Hercegovine neće igrati na Evropskom šampionatu, čiji će domaćin biti Hrvatska. Austrija u odlučujućem meču bolja 34:32.

Ostali sportovi 18.06.2017 | 13:15
BiH neće na EP u Hrvatsku! Izbaci je Austrija!
Evropsko prvenstvo i dalje je nedosanjani san za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ni iz novog pokušaja rukometaši, koji nose dres Bosne i Hercegovine, nisu uspjeli da izbore smotru najboljih evropskih rukometaša.

Naredne godine Evropsko prvenstvo biće održano u Hrvatskoj.

Ponovo je malo nedostajalo, ali upravo to malo razdvaja vrhunske reprezentacije, od ostatka, a sudeći po rezultatima BiH, u evropskim mjerilima nije vrhunski tim za velika takmičenje.

Za plasman na EP u Hrvatskoj, ekipi Bilala Šumana trebala je pobjeda u gostima protiv Austrije, ali su poraženi 34:32 (17:17)

BiH je dobro odigrala prvo poluvrijeme i jedna dio drugog, a onda su stali. Domaćin se rastrčao, postigao neke lagane golove iz kontre, dobio na samopoudanju i poraz je bio neminovan.

Početkom drugog poluvremena BiH je imala tri gola prednosti 25:22 i činilo se da su na pravom putu. Ipak domaćin je ubrzo napravio seriju 6:0 i prešao u vođstvo, koje nije uspuštao do kraja meča.

Tako će iz ove grupe na Evropsko prvenstvo Španija i Austrija.

Marko Panić sa sedam golova bio je najefikasniji u poraženom sastavu. Mirsad Terzić je postigao šest, a Srđan Predragović pet golova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar