EP do 21: Španci brutalni prema Makedoncima!

Furija je brutalna! Makazice Saula, pa het-trik Asensija – urnisana makedonska odbrana! Španci siloviti u Gdinji, ekipa Blagoja Milevskog korektna u napadu, ali porozna u defanzivi.  Makedonci hrabri, ali Španci PREJAKI! Silovit start mladih reprezentativaca "crvene furije" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Fudbal 18.06.2017 | 13:00
EP do 21: Španci brutalni prema Makedoncima!
Makedonija nije loša, ali je Španija brutalna! Ako upadnete u mašinu Crvene furije onda vam nema spasa, a to se večeras dogodilo izabranicima Blagoja Milevskog, koji su platili sve propuste u odbrani, što ih je koštalo ubedljivog poraza na otvaranju turnira – 5:0 (3:0).

Naši južni susedi su otvoreno ušli u utakmicu, napravili su nekoliko dobrih akcija i stvorili nekoliko dobrih šansi, ali ih je isekao pogodak Saula Nigeza. Bio je to prvi propust odbrane Makedonije, koja je na levom boku ostavila usamljenog Hosea Gaju, a ovaj poslao centaršut u srce šesnaesterca koji je prvotimac Atletiko Madida makazicama poslao u mrežu zgranutog i loše pripremljenog Igora Aleksovskog.

Makedonci su i u nastavku meča nastavili da igraju dobro u ofanzivi, David Babunski je pogodio i prečku gola favorizovanog protivnika, dok je sa druge strane kontrolu igre na terenu u preuzeo dominantni Marko Asensio. Džoker Zinedina Zidana je postigao evrogol u 16. minutu, a do kraja meča je upisao het-trik, čime je pokazao da bi ovo mogao da bude njegov turnir.

U strelce se upisao i kapiten, rekorder po broju utakmica i postignutih golova za mladu selekciju Španije, Đerar Deulofeu.

Što se tiče selekcije Srbije, možda je i dobro što će joj rival u drugom kolu (20. jun, 18.00) biti upravo selekcija Blagoja Milevskog, dok će Furija na noge Portugaliji u velikom derbiju grupe B.

Kada u startnoj postavi reprezentacije igrača do 21 godine imate fudbalere koji su na klupskoj sceni minule sezone u "ligama petice" upisali ukupno 311 nastupa, jasno je zašto ste ubedljiv favorit za prvo mesto na Evropskom prvenstvu, koje se trenutno održava u Poljskoj.

Da im je s pravom dodeljena takva uloga, Španci su potvrdili već na startu.

U prvom kolu Grupe B "pregazili" su Makedonce - 5:0 (3:0) - iako su izabranici Blagoja Milevskog prikazali veoma dobru partiju.

Imali su sasvim solidne prilike tokom utakmice, pogodili i prečku, uputili čak 24 udarca (ali samo 4 u okvir gola), međutim, sreća im nije bila naklonjena ove subote.

Iskusni Španci umeli su da iskoriste svaku šansu koja im se ukazala i bez mnogo naprezanja stignu do ubedljive pobede. Od 11 šuteva, šest ih je išlo u okvir gola, a pet završilo u mrežu...

U prvom planu našao se član Real Madrida, Marko Asensio, koji je upisao het-trik. Precizan je bio u 16, 54. i 72. minutu. Između tih pogodaka "ubacio" seĐerar Delofeu, igrač Milana, kada je u 35. minutu pogodio iz penala.

Najlepši potez, ipak, bio je prvi gol u meču, koji je "makazicama" postigao Saul Njigez iz Atletiko Madrida, već u 10. minutu. U konkurenciji za najlepši pogodak turnira biće sigurno i prvi gol Asensija, kada je matirao makedonskog golmana lob udarcem sa oko 30 metara.

Španci su ovom pobedom zaseli na prvo mesto u grupi, pošto imaju bolju gol-razliku od Portugala, koji je nešto ranije savladao naše "orliće" 2:0.

U drugom kolu očekuju nas dva izuzetno uzbudljiva duela, pošto se u utorak od 18 časova sastaju Srbija i Makedonija, a potom od 20.45 Portugal i Španija. Obe utakmice možete gledati u direktnom prenosu na TV Arena Sport.

GRUPA B:

Portugalija – Srbija 2:0 (1:0)
/Guedes 37, Fernandes 88/

Španija – Makedonija 5:0 (3:0)
/Saul 10, Asensio 16, 54, 72, Deulofeu 35pen/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar