Milutinov i Dangubić odlaze u San Antonio!

Talentovani centar Olimpijakosa i osvajač triple krune sa Crvenom zvezdom radiće tokom leta u Teksasu.

Košarka 19.06.2017 | 22:15
Milutinov i Dangubić odlaze u San Antonio!
Sezona u evropskoj košarci tek što je završena, a već su u pripremi nacrti za narednu jesen. Na klupskom i individualnom planu. Za Nikolu Milutinova i Nemanju Dangubića predstojeće leto biće radno, ali na drugom kraju planete. 

Kako saznaje MOZZART Sport, želja talentovanog centra Olimpijakosa i osvajača triple krune sa Crvenom zvezdom je da u narednom periodu posvete radu sa San Antonio Sparsima, timom koji drži njihova NBA prava. Dogovor je već postignut sa rukovodećim kadrovima Mamuza, pa će posle kraćeg odmora Milutinov i Dangubić spakovati kofere i krenuti put Teksasa. 

Ono što je izvesno jeste da mladi tandem neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru Aleksandru Đorđeviću tokom nadolazećih priprema za Evrobasket (31. avgust - 17. septembar). 

Slučaj Nikole Milutinova trebalo bi da dobije definitivni rasplet do sredine jula. Naime, u ugovoru Olimpijakosovog centra postoji klauzula po kojoj San Antonio ima rok do 15. jula da otkupi njegov ugovor i dovede ga u NBA. Ako se Greg Popovič odluči da ne aktivira ovaj paraf, Milutinov će i naredne sezone nositi crveno-beli dres tima iz Pireja. Podsetimo, ugledni američki mediji već su pisali o tome da je Milutinov blizu prelaska u San Antonio, ali da će sve zavisiti od izgleda rostera i toga ko će od sadašnjih centara ostati.

Što se Dangubića tiče, on sa novopečenim osvajačem triple krune ima važeći ugovor do juna 2018. godine, tako da će se posle odrađenih treninga sa Sparsima i rada u uslovima najjače košarkaške lige sveta gotovo izvesno vratiti u Crvenu zvezdu.

Podsetimo, selektor Đorđević će u ponedeljak saopštiti širi spisak igrača na koje računa. Prvo okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 20. jul. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar