Poslije Điđija - Điđo: Juve u ofanzivi?!

Direktor Juventusa Bepe Marota nije izričito naveo da će se Juventus koncentrisati na to da ovog leta kupi sjajnog Đanluiđija Donarumu, ali je poručio da "kada je igrač na tržištu - oni su u obavezi da probaju".

Fudbal 17.06.2017 | 15:15
Poslije Điđija - Điđo: Juve u ofanzivi?!
Da li je iko pomislio da će Juventus sedeti "skrštenih ruku" kada je objavljeno da najtalentovaniji golman sveta Danluiđi Donaruma neće produžiti ugovor sa Milanom?

Već dva dana kasnije oglasio se direktor "stare dame" Bepe Marota i nakon što je prvo sažaljevao slučaj, naveo je da je klubovima veoma teško da izađu na kraj sa igračima kojima menadžeri određuju dalji tok karijere i založio se za promenu pravila.

A onda...

"Da li će ga Juventus kupiti? Jasno je da Juventus mora da iskoristi svaku priliku. Kada je igrač na tržištu mi imamo obavezu da probamo", kazao je Marota i suprotno rečenom naveo da Juve neće pokušati da ga dovede, što opet može da se protumači kao trik ovog vremešnog "maga" za transfere: "On je talenat, ali moramo da napravimo razliku između talenta i šampiona".

Đanluiđi "Điđi" Bufon je stigao u Juventus 2001. godine za ono što je još uvek "svetski rekord" kada su u pitanju golmani, ali je jasno da se i njegovoj karijeri bliži kraj.

Najverovatnije će to biti na kraju naredne sezone, nakon Svetskog prvenstva, a u ovom trenutku sigurno ne postoji bolji golman od Đanluiđija "Điđa" Donarume koji bi mogao da ga zameni, opet na period od minimum 15 godina.

Iz te perspektive ne deluje mnogo dati ogroman novac za takvog igrača, ali sa druge strane tu je i njegov ugovor koji bi trebalo da istekne narednog leta.

Milan još uvek bira između opcije da "kazni igrača" tako što će presedeti celu sezonu na klupi i između toga da ga proda onome ko najviše ponudi, a kao moguće zamene spominju se Bernd Leno (Leverkusen), Neto (Juventus) i Matija Perin (Đenova).

Kao najozbiljiniji u "trci" za Donarumu, pored Juventusa, su Mančester junajted i Real Madrid.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar