Radonjić: Ovako Zvezda ne može naprijed!

Trofejni trener posle odbrane titule izjavio da sa pravne strane više nije na klupi crveno-belih, a da u postojećim okolnostima nije spreman ni da razgovara o ostanku. Konkretno govorio o ciframa i dugovanjima!

Košarka 17.06.2017 | 17:15
Radonjić: Ovako Zvezda ne može naprijed!
Crvena zvezda mts ove sezone je osvojila "triplu krunu", uz ukupan skor 30-2 u ABA ligi i 21-1 u dva domaća takmičenja, kao i 16-14 u Evroligi, što "za dlaku" nije bilo dovoljno za drugi uzastopni plasman u Top 8.

Sve to uradila je ekipa kojoj se za sezonu 2016/17 duguje šest od 10 plata, a šefu stručnog štaba Dejanu Radonjiću i više od toga.

"Nisam siguran da su svi igrači primili četiri plate. Ja sam danas dobio informaciju da bi trebalo da dobijem deo treće plate", rekao je Radonjić novinarima nakon treće pobede nad FMP Železnikom i osvajanja treće titule prvaka Srbije zaredom.

Ono što je potiskivao tokom čitave sezone, moralo je u ovom trenutku da izađe napolje...

"Meni kao treneru nije bilo lako da čitave godine radim u takvoj situaciji, jer sam bio u situacijama da se bavim stvarima van terena, dugovanjima i isplati novca. Pokazali smo karakter i da možemo da se nosimo sa svim. Došli smo do kraja i sada možemo da pričamo o jednoj fantastičnoj sezoni".

Radonjić je rekao ono što je odavno poznato - da mu je poslednjom utakmicom u sezoni istekao ugovor sa Zvezdom.

Da bi potpisao novi, rukovodstvo kluba na čelu sa Nebojšom Čovićem moraće da uradi dosta toga.

"Sa pravne strane više nisam trener Crvene zvezde. Nebojša (Čović) i ja smo pričali pre nekog vremena, ali mislim da razgovori u ovim okolnostima nisu realni. Potrebno je mnogo toga da se uradi da bi Zvezda mogla da nastavi napred, jer se izgradilo mnogo toga svih ovih godina, a ja se nadam da će se nastaviti u tom pravcu. Nije problem želja, ona nije sporna, ali okolnosti su takve".

Najave odlaska velikog broja igrača su nešto što je očekivano posle partija kakve su pružali i njih bi svakako bilo teško zadržati, jer "nismo konkurenti većini tih ekipa", dodao je Radonjić.

On nije želeo da spekuliše kakav bi mogao da bude epilog predstojećeg leta.

"Nemam odgovor na pitanje šta će biti. Mislim da je neko vreme već potrošeno i da treba da se vidi u kom pravcu će sve da ide. Nadam se da će ići u dobrom pravcu, ali nisam rekao da će tako biti. Mislim da sam bio dovoljno jasan - u ovim okolnostima nije realno da se razgovara o tome. Hipotetički ne bih postavljao stvari".

Beograd će iduće godine biti domaćin Fajnal fora Evrolige, ali kako trenutno stoje stvari, Zvezda neće moći da se bori za najviši plasman.

"Da, Fajnal for, ali kako? Ne volim da pričam o ovome, ali imam obavezu prema momcima i svim saradnicima. Ovaj rezultat zbog toga još više dobija na značaju i svi treba da znaju da je tako".

Radonjić je na kraju naglasio da se "oseća fantastično" i da je "sezona bila toliko dobra, sa previše sjajnih momenata", da bi mogao da izdvoji jedan od njih.

"Trofeji su ti koji su posebni", konstatovao je 47-godišnji Podgoričanin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar