Luka Mitrović: Nije moglo ljepše!

Kapiten Crvene zvezde mts o upravo završenoj sezoni. . .  Previše je lepo veče da bismo pričali o sledećoj sezoni! “Fenomenalan osećaj“, kaže Zvezdin kapiten.

Košarka 17.06.2017 | 09:30
Luka Mitrović: Nije moglo ljepše!
Treći put uzastopno, košarkaši Crvene zvezde mts raduju se peharu namenjenom šampionu Srbije.

Furioznom igrom, crveno-beli su u finalnoj seriji bukvalno počistili FMP sa parketa i stigli do ubedljivih 3:0.

Specijalizovani mediji već su objavili - Bamberg i 550.000 evra za dvogodišnji ugovor. Zaslužio je Luka Mitrović da naplati sve što je izdržao tokom evo već pet sezona u Crvenoj zvezdi. I te dve teške povrede i silne treninge i putovanja sa utakmicu na utakmicu u ovoj "NBA sezoni"... Ali bar večeras, Luka Mitrović želi samo da uživa. Da utone u more emocija. Mnogo je on dao Zvezdi. I još više je Zvezda dala njemu. pa zato ni ne pomišlja da proslavu šampionske titule u MOZZART Superligi zaseni pričama o budućnosti.

I dok su ostali igrači odmah po poslednjem sudijskom zvižduku otrčali da pobedu proslave sa navijačima, kapiten Luka Mitrović zastao je da se obrati novinarima.

"Fenomenalna sezona je iza nas, zaokružena velikim uspehom. Tri trofeja, nije moglo lepše",podsetio je krilni košarkaš i na trijumfe u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća.

"Odradili smo ABA ligu i Superligu kako treba, pokazali se i dokazali maksimalno profesionalno i imali samo tri poraza u tim takmičenjima", dodao je Mitrović.

Za razliku od prve dve utakmice protiv "pantera", poslednji meč finala odigran je pred punim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić, zbog čega je mladom košarkašu posebno drago.

"Falila nam je svima evroligaška atmosfera, dugo nismo igrali pred ovakvim ambijentom. Uživali smo", prizano je.

Neizbežno pitanje bilo je i o navodnom odlasku Luke Mitrovića u Bamberg.

"Tek smo završili, mnogo je lep momenat da bismo pričali o sledećoj sezoni", nije, ipak, želeo da priča na tu temu.

Izjava Stefana Jovića bila je obojena sličnim tonovima...

"Posle ovakve sezone, koja je trajala čitavu večnost, uspeli smo da pred našom publikom osvojimo domaću ligu. Osećaj je izvanredan, kruna sezone i napornog rada. Hvala navijačima! Svi smo svesni šta smo uradili ove godine, a videćemo šta će biti sledeće. Sad je najbitnije da se odmorimo i da proslavimo ovaj uspeh".

Reprezentativni plejmejker je do povrede leđa u februaru izgledao fenomenalno na terenu, a od tada mu se nije dalo da uspostavi kontinuitet. Imao je i jednu dugu pauzu.

"Dosta turbulentna sezona za mene posle osvajanja Kupa. Ni ovo finale nisam uspeo da odigram, ali šta je tu je...".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar