Zasluženo: Dobrić MVP i najbolji strijelac finala!

Ognjen Dobrić odigrao je neverovatnu seriju protiv FMP i zasluženo poeno epitet najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca finala Košarkaške lige Srbije. Veče iz snova Ognjena Dobrića: Najbolji je strelac i MVP finala! Priznanje mu uručio izvršni direktor kompanije MOZZART Dejan Ćirović.  Reč ima MVP: Da li sam kaparisao mesto za sledeću sezonu? Videćemo. . .  „Sve je ovo novo za mene“, poručio je Ognjen Dobrić.

Košarka 17.06.2017 | 07:45
Zasluženo: Dobrić MVP i najbolji strijelac finala!
U poslednjem trećem meču Dobrić postigao čak 25 poena i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Crvene zvezde.

U prvom meču je imao 22 poena, dok je u drugom imao skromnih sedam, ali opet to ne umanjuje njegov doprinos.

Odličan je bio na oba dela terena, grizao na svaku loptu i na kraju zasluženo poneo dve važne nagrade.

Period i veče iz snova Ognjena Dobrića! Štedeo je tokom sezone talentovanog beka Dejan Radonjić, poveravao mu uglavnom ulogu defanzivnog specijalca, ali u finalu smo videli eksploziju Ognjena Dobrića.

Sinoć je počistio ekipu FMP-a. Postigao je 25 poena uz odličan šut iz igre (7/9). Dobrić je imao 27 indeksnih poena.

U drugom meču Dobrić je postigao sedam poena, ali je zato na otvaranju finala plej-ofa briljirao. Tada je postigao 21 poen, a trojke je šutirao fantastičnih 5/7.

Dovoljno da dobije dva priznanja. Najbolji je strelac i MVP finalne serije. Nagrade je supertalentovanom košarkašu Zvezde predao Dejan Ćirović, izvršni direktor kompanije MOZZART. 

Od epizodiste, do jednog od glavnih igrača. Tu rutu prešao je Ognjen Dobrić u ovoj sezoni. Posle treće utakmice finale navijači su mu klicali. S razlogom. Zatrpavao je koš FMP-a iz svih pozicija i pokazao da može da bude mnogo više od defanzivnog specijalca.

„Utisci su fenomenalni, ponosan sam na individualna priznanja, kao i na osvojenu Superligu. Mnogo mi znači na samopouzdanju“, rekao je Dobrić.

Da li si mogao da pretpostavis da će prva sezona u Zvezdi biti ovakva?

„Nisam, naravno. Sve je to novo za mene, Aba liga, Evroliga. Kroz šta smo sve prošli, stvarno sam prezadovoljan“

Kaparisao si mesto za sledeću sezonu?

„Ostajem, imam ugovor sa Zvezdom... A da li sam kaparisao mesto, videćemo, to se nikad ne zna. Do priprema ima dosta i treba se dobro odmoriti“, dodao je Dobrić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar