Sezona iz snova - tripla kruna Crvene zvezde!

Ekipa Crvene zvezde treću godinu zaredom postala je šampion Srbije, pošto je u finalu sa 3-0 u seriji savladala FMP.  Tripleta! Kruna Zvezdine dominacije! Crveno-beli još jednom porazili FMP (87:57) i stigli do 18. trofeja domaćeg prvenstva.

Košarka 16.06.2017 | 21:50
Sezona iz snova - tripla kruna Crvene zvezde!
Dominacija Crvene zvezde u ovoj sezoni kompletirana je u finalnoj seriji MOZZART Superlige. Ekipa Dejana Radonjića je i u trećoj utakmici nanela ubedljiv poraz FMP-u, koji još jednom nije imao snage da ovo finale učini uzbudljivim, pa se ekipa Dejana Radonjića domogla trećeg trofeja u ovoj sezoni i treće uzastopne šampionske titule -87 :57.

Odgovornom igrom u odbrani domaćin je već na samom startu utakmice došao kapitalne prednosti, a nošeni napadčikim nabojem najboljeg igračem ove finalne serijeOgnjenom Dobrićem crveno-beli su još jednom su potukli sastav Dušana Alimpijevića u svim segmentima košarkaške igre, ali i dobili igrača koji bi već u narednoj sezoni mogao da nadomesti odlaske ključnih igrača.

Utakmica je bila rešana već nakon prve deonice, kada je prednost iznosila 21 poen razlike, (30:9) pa je slavlje u dvorani Aleksandar Nikolić već posle 10 minuta igre moglo da počne. Sa druge strane uzavrela atmosfera sa tribina unela je dodatno samopouzdanje u napadačkim akcijama domaćina, pa je bio i atraktivnih poteza, dok je sa druge strane goste iz Železnika učinila potpunon dezorjentisanim.

Uz Dobrića, koji je meč završio sa 25 postignutih poena, raspoložen je bio i Nemanja Dangubuić, čija je energija bila nešto sa čim odbrana gostiju nije mogla da se nosi.Radonjić je situaciju na terenu iskoristio da pruži gotovo ravnomernu minutažu svim raspoloživim igračima.

Sa druge strane FMP ponovo nije imao igrača koji bi od samog početka meča preuzeo odgovornost i odupreo se rastrčanom domaćinu. Iznad suštog proseka izdigli su se samo Aleksa Radanov i Ajzea Ostin, ujedno i najefikasniji igrači u redovima gostujućeg tima.

Košarkaši Crvene zvezde treći put zaredom su prvaci Srbije!

Pred 6.000 ljudi u uzavreloj dvorani "Aleksandar Nikolić", FMP Železnik je očekivano savladan i u trećoj finalnoj utakmici - 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)!

Zvezda je tako odbranila primat u srpskoj košarci dobivši 18 od 19 utakmica za nešto manje od dva meseca, koliko je trajalo domaće prvenstvo.

Titulu prvaka je, kao i prethodnih godina, podigao kapiten Luka Mitrović, koji nije želeo da priča o odlasku iz Zvezde, ove nedelje najavljenom na inostranim košarkaškim portalima.

Raspoloženi Ognjen Dobrić postigao je 25 poena za samo 19 minuta provedenih na parketu, Nemanja Dangubić dodao je 16 poena, a ostali doprineli trijumfu koliko je trebalo. U listu strelaca nisu se upisali samo Dion Tompson i "roviti" Stefan Jović, koga je Dejan Radonjić podigao sa klupe tek u poslednjem minutu.

Dobrić je po završetku meča dobio dva trofeja, namenjena najboljem strelcu i najkorisnijem igraču (MVP) finalne serije.

Ovaj eksplozivni krilni košarkaš svojim partijama je najavio da će preuzeti značajniju ulogu sledeće sezone, kada će Zvezdin tim verovatno izgledati mnogo drugačije nego sada.

U redovima "pantera", koji su eliminacijom Partizana u polufinalu ostvarili svoj maksimum, izdvojili su se sa po 13 poena Ajzeja Ostin i 19-godišnji Aleksa Radanov, koga navijači od jeseni očekuju u prugastom crveno-belom dresu.

Utakmicu su uživo pratili selektor "A" reprezentacije Aleksandar Đorđević i njegov asistent Jovica Antonić, kao i bivši prvotimci crveno-belih Boban Marjanović, Maik Cirbes, Vasilije Micić...

Zvezdini navijači još jednom su izneli svoj stav o treneru Radonjiću, kome po završetku sezone ističe ugovor, istakavši transparent "Novi ugovor za Deja".

CRVENA ZVEZDA - FMP 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca: 6.500

Sudije: Oberknežević, Nikolić, Jevtović

CRVENA ZVEZDA: Volters 5, Dangubić 16, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 25, Simonović 7, Dženkins 5, Gudurić 4, Kuzmić 5, Bjelica 6.

FMP: Radanov 13, Davidovac 4, Apić 8, Bursać 6, Šešlija 7, Kutlešić 3, Ljubičić 3, Ostin 13.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar