EP do 21: Švedska iznenadila Englesku!

Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine počelo je danas u Poljskoj utakmicom u kojoj su Švedska i Engleska igrale bez golova.  Pikford jeste golman budućnosti! I jedino što Englezi imaju - Švedska sa penala promašila pobedu na startu Eura! Bez golova u Kijelceu.

Fudbal 16.06.2017 | 21:00
EP do 21: Švedska iznenadila Englesku!
Druga utakmica Grupe A igraće se večeras od 20.45, kada će se sastati Slovačka i domaćin Poljska.

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi B, a prva utakmica ekipe selektora Nenada Lalatovića biće protiv Portugala, u subotu od 18.00.

Trofej šampiona Evrope za mlade fudbalere brani reprezentacija Švedske.

Bogato iskustvo u Premijer ligi, igrači naviknuti da igraju punim tempom, samo čekaju da eksplodiraju i potvrde da se engleski fudbal vraća na velika vrata... Nadali su se ostrvljani da će čitati o krunskom dokazu da gordi Albion ima još jednu generaciju za velika dela, ali barem na osnovu prve utakmice na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj takvi će hvalospevi morati sa čekaju. Švedska, bez zvučnih imena, prilično lako je odolela favorizovanom rivalu i u Kjelceu izborila reklo bi se rutinskih 0:0.

Štaviše, Šveđani su ti koji bi morali da žale za ispuštenom pobedom, pošto je Norćepingov Linus Valkvist u 81. minutu pokušao da prilično bezličnu igru Engleza kazni “panenkom“ sa penala dosuđenog zbog neopreznog starta Arsenalovog Bena Čilvela.Valkvtist je otresao prašinu sa dresa, sam uzeo loptu i probao previše arogantno. Novo Evertonovo pojačanje Džordan Pikford odlično je reagovao i obradovao navijače Karamela, već pomalo skeptične zbog cene od 34.000.000 koliko je iznosilo obeštećenje Sanderlendu za talentovanog golmana.

Pikford dakle jeste talentovan. Dok ostali engleski fudbaleri bar večeras nisu prikazali mnogo toga.  Prva prava šansa u 66. minutu kada je Čilvelov udarac posle odbitka uzdrmao prečku. U 71. odličan pokušaj Džejmsa Vord-Prauza iz slobodnog udarca. Prilika da se istakne i golman Šveđana Anton Kajtoft.

I to je bilo otprilike sve od Engleza. Sa druge strane, Malmeov Pavel Cibiki - bez sumnje najbolji igrač Šveđana - stavljao je rivale na muke. Posle dobrog duplog pasa saGustavom Engvalom u 27. minutom tukao je preko gola sa desetak metara. U 56. je i njega zaustavio okvir gola. U nastavku je i Karlos Strandbgerg - na još jedan pas odličnog Kristofera Olsona - iz veoma dobre pozicije gađao u spoljni deo mreže.

U sistemu u kome samo prvoplasirana ekipa sigurno ide dalje dva ispuštena boda protiv Engleske mogla bi mnogo da zabole Šveđane. Nisu smeli da ispuste pobedu večeras. Ali će protiv Slovačke i Poljske imati prilike da nadoknade propušteno.

Što se tiče Engleza... Opet im nešto nedostaje. I ne mislimo tu na Delea Alija, Harija Kejna i Markusa Rašforda, koji su već promovisani u seniorske reprezentativcw. Takve probleme imali su svi na ovom turniru.

Nedostaje... Malo više ideje, malo više fudbalskog vica. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar