Novakova "šok terapija" pred Vimbldon!

Tri titule na Vimbldonu u prethodnih šest sezona, Novak Đoković osvajao je isključivo spremajući se na egzibicionim mečevima. To bi ove godine moglo da se promeni. . .

Tenis 17.06.2017 | 08:15
Novakova "šok terapija" pred Vimbldon!
Nije bio redak slučaj da Novak Đoković ne odigra nijedan od turnria na otvaranju sezone na travi, odnosno da se "pojavi" pravo na Vimbldonu.

To, sudeći prema pisanju britanskog "Metroa", ove sezone verovatno neće biti slučaj.

Trostruki šampion Vimbldona zatražio je od organizatora ATP turnira u Istbornu "specijalnu pozivnicu" i oni će mu je, tvrdi "Metro", sa zadovoljstvom uručiti što znači da će Đoković igrati ovaj turnir posle sedam godina odsustva.

U ovom trenutku, prvi nosilac turnira Serije 250 je urugvajski teniser Pablo Kuevas, 23. na svetu, a tu su još Džon Izner, Stiv Džonson, Rišar Gaske, Žil Miler, Sem Kveri, Miša Zverev, Felisijano Lopez i ostali.

Đoković, koji je posle serije loših rezultata u prethodnih godinu dana pao na četvrto mesto na svetu pred start Vimbldona, razmatrao je ovih dana mogućnost da odigra ili Istborn ili nekoliko egzibicionih mečeva na travi, piše "Metro".

Ukoliko se odluči za učešće na turniru čiji ukupan nagradni fond iznosi 693.910 evra, biće to prvi zvanični nastup Đokovića pred Vimbldon posle šest godina. U međuvremenu, naš as osvajao je najprestižniji turnir na svetu tri puta.

Potvrda ili demanti ove vesti uslediće kada bude obavljeno žrebanje za prvo kolo, koje će početi u ponedeljak.

Vimbldon će biti odigran od 3. do 16. jula, a titulu brani Endi Marej.

Đoković je poslednji put igrao između Rolan Garosa i Vimbldona 2010. godine, kada je u četvrtfinalu u Parizu izgubio od Jirgena Melcera. Prijavio se za Kvins i doživeo poraz od Savijera Malisea, a potom u polufinalu Vimbldona doživeo poraz od Tomaša Berdiha.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar