Stanojević promovisan u Solunu!

Vreme je da radim, znam sve o igračima i PAOK-u! „Emotivan trenutak“, poručuje srpski strateg iz Soluna.

Fudbal 16.06.2017 | 21:20
Stanojević promovisan u Solunu!
Brzo da brže nije moglo. PAOK je ekspresno završio misiju angažovanja novog trenera i na klupu upražnjenu odlaskom Vladimira Ivića postavio još jednog Srbina, takođe nekadašnjeg fudbalera Partizana - Aleksandra Stanojevića.

Bivši strateg crno-belih je jutors doputovao u Solun i potpisao ugovor do leta 2020, da bi u prvom obraćanju grčkim medijima rekao je da je ponosan što je došao na stadion „Tumba“.

„Ovo je veoma emotivan trenutak za mene. Znate kakve odnose imaju Partizan i PAOK, zbog toga sam srećan što sam utanačio saradnju sa solunskim klubom. Sad je vreme da radim“, poručio je Stanojević.

Grčke novinare zanimalo je dokle planira da ostane u Solunu.

„Nikad se ne zna u svetu fudbala, ali ugovor smo potpisali na tri godine“.



Stanojević je tokom trenerske karijere vodio OFK Beograd (kao pomoćni trener), Srem iz Sremske Mitrovice, Partizan, kineske klubove Dalijan Erbin, Peking Guan i Peking Enterprajz, kao i Makabi iz Haife. Bio je i selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Sad je ponovo među crno-belima.

„Znam sve o PAOK-u. Dok sam vodio Partizan, igrali smo ovde prijateljsku utakmicu u jesen 2011. Znam i da je ekipu pre mene vodio Vlada Ivić, odličan trener. Isto tako, znam sve o igračima koje imam na raspolaganju. Taj odnos koji neguju PAOK i Partizan je emotivan. Pogađa me. Odrastao sam na tom osećaju povezanosti i znam kakav je“, rekao je Aleksandar Stanojević, a pretpostavlja se da bi prvo pojačanje u njegovoj eri mogao da bude reprezentativni golman Srbije, Vladimir Stojković.

Posle obilaska stadiona i klupskih prostorija, za zvanični sajt je rekao:

„Verujem u sebe. Unosim emocije u posao. Za mene je pritisak način života. Volim pritisak. Ako njega nema, onda niste važni bilo gde da radite“.

PAOK je do nedavno imao trenera, takođe bivšeg igrača Partizana - Vladimira Ivića. Nakon osvajanja Kupa Grčke, očekivalo se da PAOK obezbedi i mesto u prvenstvo koje vodi u Ligu šampiona, ali je neočekivano poražen na svom terenu od Panatinaikosa u poslednjem kolu.

Sve to je dovelo do toga da se Ivić i klub sporazumno rastanu.

Grčki mediji navode da je bilo nekoliko kandidata za novog trenera PAOK-a, a da je odlučeno da to bude Stanojević posle pohvala koje su o njemu izrekli upravo Vladimir Ivić i Zvonimir Vukić, inače njegovi bivši saigrači iz Partizana (a Vukiću je bio i trener).

Posle Partizana, iz kojeg je praktično oteran iako je sa crno-belima nizao uspehe, ali nije bio po volji tadašnjeg rukovodstva i predsednika Dragana Đurića, Stanojević je otišao u Kinu, gde je radio od 2012. do 2014. godine. Potom je bio u Izraelu, gde je bio trener Makabija iz Haife, da bi posle izraelske epizode, vratio u Kinu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar