Kris Pol bi u Denver zbog Jokića?!

Denver Nagetsi bi ukoliko se kockice poklope mogli od leta da budu jači za superstar pleja LA Klipersa, Krisa Pola.

Košarka 19.06.2017 | 09:15
Kris Pol bi u Denver zbog Jokića?!
Kris Pol je pred početak prelaznog roka i letnje NBA "pijace" najavio da će razgovarati sa Denver Nagetsima i Hjuston Roketsima.

Los Anđeles Klipersi su i ove sezone ostali kratkih rukava u plejofu, nisu osvojili ništa i pred kraj ove sezone bilo je pitanje hoće li se taj tim održati. Bolja od nih je bila Juta sa 4-3 u seriji.

Posle novog neuspeha održanje tima nije tako izvesno između ostalog i zbog toga što je Pol otvoren za razgovore sa drugim ekipama.

Ovu informaciju prenele su američke kolege sa LA Tajmsa, a portal Denverstifs koji se bavi igrama Nagetsa smatra da bi to Denver bez razmišljanja trebalo da dovede Krisa Pola, ako mu se ukaže prilika.

Mada je Polovo razmišlanje o Nagetsima iznenadilo i Denverstifs, oni navode da Pol verovatno neće ozbilnije razgovarati sa ekipom Nikole Jokića ako Denver ne planira još pojačanja tokom leta.

Amerikanci ne veruju da bi Nagetsi mogli da budu i samo pokriće, odnosno signal drugim timovima da šalju ozbiljne ponude Polu. Ne veruju u to zato što Pol može od bilo kog tima da traži veliki novac i da taj novac dobije, s tim što bi timovi morali da rasterete svoj seleri kep.

Denver bi kao jedna od "najjeftinijih" ekipa u ligi mogao da napravi mesta za platu Krisa Pola. U svom timu na mestu pleja Nagetsi imaju Džamala Mareja, Džamira Nelsona i Emanuela Mudieja, pa bi barem jedan ako ne i dvojica ispali iz rotacije.

Najveća verovatnoća je da bi otišao Nelson, a gotovo je izvesno da bi u Denveru da zadrže Mareja jer po potrebi "Plava strela" može da igra i beka.

Interesovanje jednog superstar igrača za malu i ne previše popularnu franšizu iz Kolorada može da bude i znak da u Denveru imaju potencijala za kvalitetan tim u kome već stasavaju igrači poput Jokića, Mareja, Herisa, Ernangomesa. Jokić je pažnju Krisa Pola privukao tripl dablom protiv Klipersa (17 poena, 14 skokova i 11 asistencija) u pobedi 129:114. kada je plej Klipersa rekao da će Nagetsi sigurno dospeti u plejof ako tako nastave da igraju.

"Grumenje" je ostalo bez doigravanja posle utakmice protiv Portlanda, ali bi jedno ili dva pojačanja već naredne sezone mogli da pokrenu ili preokrenu mnoge stvari na Zapadu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar