London: Objavili listu nestalih

Britanski tabloid "San" objavio listu sa 65 imena osoba koje se i dalje vode kao nestale ili se strahuje da su poginule u požaru u 27-spratnoj zgradi u Londonu.

Svijet 16.06.2017 | 09:23
London: Objavili listu nestalih
Na pitanje novinara da li bi broj žrtava mogao da bude više od stotinu, komandant londonske policije Stjuart Kandi je kazao da bi "voleo da se nada da neće biti trocifreni broj", prenosi Rojters.

Do sada je pronađeno 17 žrtava. Neki britanski mediji pišu da je mnoge stradale teško identifikovati zbog činjenice da su njihova tela potpuno ugljenisana.

Podsetimo, požar koji je u Grienfel taueru buknuo nešto posle ponoći u noći između nedelje i ponedeljka, za kratko vreme proširio se na sve spratove.

Više stotina ljudi, među kojima je bilo i mnogo dece, ostalo je zarobljeno u plamenu. Neki su čak i pokušali da se spasu skačući sa spratova.

Londonski vatrogasci su rekli da takav požar ne pamte.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Malo Sirije u Britanskoj "imperiji"

16.06.2017 07:56

Engleze se ne smije komentirati!

ODGOVORITE
Name

Mislim

16.06.2017 09:41

(1) Saučešće svim porodicama nastradalih. (2) Soliter u Londonu je gorio preko 14 sati, pri tom je vatra bila izrazito jaka, i nije se srušio. Soliteri u Njujorku su gorjeli oko sat vremena, pri tom je dim bio taman što govori da vatra nije bila toliko jaka, i onda se se srušili. Ima li neko pametan da mi to logično objasni?

Name

Firefighters rescue

16.06.2017 08:21

Zanima me zašto su gasili samo sa zemlje,gdje su ljestve sa korpom.Banja Luka ih ima od 39 metara.Šta je sa Londonom,nešto tu ne štima.

ODGOVORITE
Name

Da, nije bilo ni helikoptera

16.06.2017 09:11

Potom kao da je vatra posla na vise mjesta. Frizider moze eksplodirati, ako je gas negdje ili promjena temperature itd, ali ipak u tako malim stanovima i frizideri su mali. Potom, valjda, su imale keramicke plocice negdje. Moje licno misljenje je da je ovaj pozar osveta UK neke stranke za bodez i napade, a i mrznja. Nisu to uradili obicni ljudi nego strucnjaci za eksploziv i diverzantsko djelovanje. UK ima te jedinice i nisu svi u sluzbi.