Stiže materijal za izradu pasoša

Repromaterijal za proizvodnju pasoških knjižica u fazi je isporuke, potvrđeno je juče u Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, od strane dobavljača "Milbauer", ali ova vijest tek malo je smirila one koji na pasoš čekaju duže od mjesec jer ne znaju kada će tačno dokumente imati u svojim rukama.

Bosna i Hercegovina 16.06.2017 | 07:41
Stiže materijal za izradu pasoša
Iz IDDEEA tvrde da su već stavili sve raspoložive resurse u funkciju.

"Zahtjevi za izdavanje putnih isprava će se rješavati sukcesivno, i to prioritetno zahtjevi koji su izvan zakonskog roka. Sa druge strane, svi zahtjevi koji budu podneseni u narednom periodu rješavaće se u skladu sa Zakonom o putnim ispravama BiH", rečeno je iz IDDEEA.

Na pitanje na koji način građani mogu nadoknaditi štetu koju im je prouzrokovalo probijanje zakonskih rokova za izdavanje pasoša, iz IDDEEA kažu da građani imaju pravni osnov na zaštitu svojih prava, ali IDDEEA ne može davati pravne instrukcije u vezi sa načinima zaštite prava.

"Ne vjerujem ja u te rokove, mnogi odgađaju putovanja i odmore", kazao je Banjalučanin Miroslav M. Slađa V. iz Kotor Varoša kaže da je jednogodišnjim blizancima zahtjev za pasoš predala još prošli mjesec, a strahuje da zbog toga neće otići na more.

"Ne znam koga da pitam koji tačno dan ću dobiti pasoš, jer službenici ne znaju", kazala je ona.

Podsjećamo, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, prošle sedmice je najavio da bi od 15. juna trebalo da bude otklonjen zastoj u izdavanju pasoša te da je razočaran u kompaniju "Milbauer" koja se obavezala da u roku od godinu dana isporuči 550.000 pasoša za građane BiH.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac

16.06.2017 05:42

Nesto najtrazenije u ovoj zemlji.

ODGOVORITE